Diumenge, 28 d'abril de 2024
alta tensió

Una marxa ciclista contra la MAT del Pallars recorrerà 130 quilòmetres des de l'Aragó fins a Figuerola

Tindrà lloc aquest proper cap de setmana i seguirà el traçat de la polèmica línia elèctrica per carretera

Pallars Digital Figuerola d'Orcau | 11 de març de 2024 a les 12:10
Una torre elèctrica a prop del poble de Figuerola d’Orcau | ACN
La Plataforma Unitària contra l'Autopista Elèctrica i Àgora Pallaresa han organitzat una marxa ciclista per protestar contra la línia de molt alta tensió (MAT) del Pallars. La bicicletada tindrà lloc aquest proper cap de setmana del 16 i 17 de març, i recorrerà 130 quilòmetres des de Laluenga (l'Aragó), fins a Figuerola d'Orcau.
 
 
La marxa seguirà per carretera el traçat de la polèmica línia, impulsada per l'empresa privada Forestalia, i que compta amb el rebuig frontal de les institucions i la societat pallaresa. L'objectiu, apunten des de l'organització, és crear "consciència col·lectiva" i informar de les conseqüències que suposaria que la MAT passés pels diferents pobles i camps de conreu al llarg del recorregut.

El divendres 15, els participants de la marxa faran nit a Laluenga, i l'endemà pedalaran 75 quilòmetres fins a arribar a Tolva. El diumenge recorreran el traçat restant, passant per Pont de Montanyana, Tremp i finalment Figuerola, on ja s'han posat els fonaments de la subestació elèctrica on hauria de finalitzar la MAT.
 

S'obre la via judicial

Per impedir que la línia d'alta tensió sigui una realitat, els ajuntaments de Tremp, Gavet de la Conca, Isona i Conca de Dellà i Castell de Mur, juntament amb el Consell Comarcal del Pallars Jussà, ja van interposar recursos d'alçada. Una via, però, que no ha funcionat, tal com es va informar durant el darrer Consell d'Alcaldies de la comarca. Ara, l'única alternativa que queda per anul·lar la MAT és la via judicial, concretament a través d'un contenciós administratiu.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació