Dissabte, 27 d'abril de 2024
Esports

El CB Tremp guanya el Balaguer amb un triple sobre la botzina de Parce (62-61)

El CF Tremp es desfà de l'Angulària i continua líder en solitari (4-1) mentre que el CF Pobla i el FC Rialp aplacen els seus partits a causa del temporal

Tomàs Garcia Espot Tremp | 11 de març de 2024 a les 09:00
Imatge d'arxiu d'un partit del CB Tremp | Llibert Cases
El CB Tremp s'ha endut la victòria aquest diumenge al Juncar en un partit d'infart i farcit de polèmiques. Els de Diego Roldán s'enfrotaven al Balaguer amb quatre baixes a les seves files, però amb l'etiqueta de favorit penjada. Tot i dominar durant la primera meitat, una polèmica actuació arbitral ha tornat a fer acte de presència en detriment trempolins.

Ramon Brescó ha vist com li assenyalaven dos faltes tècniques, "molt injustes" segons l'entrenador del Tremp. La primera, quan el jugador rebia un cop (a priori fortuït) d'un dels àrbitres, i que davant la sorpresa trempolina acabava xiulant la infracció. Posteriorment, el mateix Brescó rebia una altra falta, i tot seguit un cop de puny al costat d'un altre jugador del Balaguer.

La seva expulsió va anar seguida de la de Conti, que també es va perdre l'últim quart. Amb aquest panorama, el Tremp encarava la recta final del matx amb molt pocs efectius, fet que els visitants van aprofitar per retallar distàncies al marcador. Amb el partit igualat, el Balaguer es posava per davant amb un triple a pocs segons pel final, però en la darrera jugada, la pilota va trobar les mans de Jordi Parcerisa, que va endollar un triple contra el taulell, situant el 62 a 61 final i desfermant l'eufòria al pavelló.

Victòria fàcil i liderat assegurat

En futbol, el CF Tremp reté el liderat una jornada més després d'imposar-se amb claredat a l'Angulària per 4 a 1. Després d'una mitja hora sense ocasions clares, un contraatac trempolí va permetre Moha obrir la llauna abans del descans. A la represa, el Tremp va posar una marxa més, desplegant un atac directe, i al 46 Albert Gironès feia el segon amb un gran barret per sobre del porter.

Pocs minuts més tard, Adrià Codó -màxim golejador de l'equip- també aprofitava una contra per engaltar el tercer, mentre que al 77, una bona escapada de Jony servia per fer pujar el darrer gol al marcador. Tot i les rotacions, els trempolins no es van deixar sorprendre, i mantenen els sis punts d'avantatge sobre el segon classificat. Mentrestant, els partits del CF Pobla i del FC Rialp contra l'Organyà i el Butsènit es van haver d'ajornar a causa del temporal de pluja i neu d'aquest cap de setmana.

Adrià Codó disputant la pilota amb un rival. Foto: TGE

Derrotes dels dos equips de pàdel

Per la seva banda, els dos equips del Pàdel Pallars han perdut aquest cap de setmana. L'A va caure a casa del Sícoris B per 2 a 1, i es manté a la part mitjana de la taula, en posicions còmodes. Per la seva banda, l'equip B no ha començat massa bé l'estrena de la nova categoria, i dissabte va perdre per 3 a 0 contra l'Artesa de Lleida. La mala ratxa el situa com a cuer de la lliga.

RESULTATS I CLASSIFICACIÓ: Futbol - Tercera Catalana - Grup 15
 RESULTATS I CLASSIFICACIÓ: Futbol - Quarta Catalana - Grup 27
 RESULTATS I CLASSIFICACIÓ: Bàsquet - Primera Territorial - Grup 1
 RESULTATS I CLASSIFICACIÓ: Bàsquet - Segona Territorial - Grup 1