Diumenge, 28 d'abril de 2024
igualtat

El Pallars Sobirà és la comarca catalana amb més igualtat de gènere des de la perspectiva econòmica

Així es desprèn d’un índex de la Diputació de Barcelona, que analitza la igualtat en l'ocupació i càrrecs directius o la segregació per sectors

Pallars Digital Sort | 8 de març de 2024 a les 09:50
Persones passejant per carrer Major de Sort, en una imatge d'arxiu | A. Lijarcio / ACN
El Pallars Sobirà és la comarca catalana amb més igualtat de gènere des de la perspectiva del desenvolupament econòmic. Així es després d'un índex de la Diputació de Barcelona inclòs a l'eina d'anàlisi MesuraDEL (Mesura del Desenvolupament Econòmic Local). Aquest es basa en indicadors d'igualtat en l'ocupació i càrrecs directius i la segregació per sectors.

Entre les 10 primeres comarques per igualtat de gènere també hi figuren l'Aran i el Barcelonès, així com el Garraf, la Terra Alta, el Maresme, el Pallars Jussà, el Gironès, la Garrotxa i el Baix Llobregat. L'objectiu, explica la Diputació en un comunicat, és que aquestes dades serveixin als ens locals per fer una planificació estratègica de caràcter territorial, però també per tenir en compte en projectes d'impuls empresarial, formació ocupacional o altres temes de desenvolupament econòmic.
 
Un dels punts més febles de la desigualtat, assenyala la Diputació, és el finançament de projectes liderats per dones o de projectes que van adreçats a elles. Per això, la diputada de Desenvolupament Econòmic i Turisme de la Diputació de Barcelona, Eva Menor, destaca que des del 2020 l'Àrea de Desenvolupament Econòmic i Turisme de la Diputació de Barcelona ha invertit més de 700.000 euros per donar suport a programes locals adreçats a dones, sobretot a projectes específics per a la dinamització de l'ocupació de les dones.

Aquest suport inclou projectes singulars de dinamització del teixit productiu, en concret a projectes innovadors que ofereixen suport tècnic i personal a les dones emprenedores; i subvencions a entitats que lluiten contra la pobresa i la desigualtat d'oportunitats de les dones, que fomenten les xarxes de contacte i suport mutu, així com entitats que tenen com a objectiu donar suport a les dones en els àmbits de la inserció laboral, emprenedoria, finançament i microcrèdits.
 
Precisament en el marc del 8-M, el Dia Internacional de les Dones, la Diputació ha endegat una campanya i un dels missatges d'aquesta és "poder treballar del que més m'agrada és feminisme", "tenir els mateixos drets i el mateix sou per igual treball és feminisme" i "educar en igualtat de tracte i no discriminació és feminisme".


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació