Dissabte, 27 d'abril de 2024
carreteres

La Generalitat insta l’Estat a recuperar la variant de Gerri de la Sal

La consellera Ester Capella anuncia que el Govern ha demanat 260 milions complementaris a l'executiu espanyol per afrontar aquesta obra i la variant de la Pobla de Segur

Pallars Digital Gerri de la Sal | 7 de març de 2024 a les 12:14
La carretera N-260 al seu pas per Gerri de la Sal | Arxiu
El Govern de la Generalitat ha demanat a l'Estat recuperar la variant de Gerri de la Sal, un projecte enterrat des de fa anys. Així ho ha exposat aquest dimecres al Parlament la consellera de Territori, Ester Capella, arran d'una interpel·lació sobre comunicacions viàries del Pirineu del diputat del PSC, Òscar Ordeig.

Capella ha exposat que l'executiu català s'està plantejant assumir les obres d'aquesta variant i també la de l'N-260 a la Pobla de Segur, totes dos de l'Eix Pirinenc. Per tal de dur-ho a terme, la consellera afirma que han demanat ampliar el conveni amb el govern espanyol -encara en negociació-, i pel qual es podrien rebre 260 milions d'euros complementaris.
 
També responent a les preguntes d'Ordeig, Ester Capella s'ha referit a altres actuacions que afecten carreteres del Pallars. Pel que fa a la millora de l'Eix de Comiols, la titular de Territori ha explicat el projecte dels trams que s'acondicionaran durant la segona fase. El primer, entre Pont d'Alentorn i Vall-llebrera, els treballs dels quals es licitaran enguany; i el segon entre Vall-llebrera i Folquer, el projecte del qual estarà redactat a principis del 2025, assegura. "Comiols comença a ser una realitat tangible", ha afirmat Capella.


 

La C-28 al Port de la Bonaigua

Respecte a la carretera C-28 al Port de la Bonaigua, la consellera ha exposat que l'estudi informatiu pel condicionament d'aquesta via ja està en licitació amb un pressupost de 18 milions d'euros. Així mateix, i en resposta a la situació de la xarxa ferroviària catalana, Ester Capella ha destacat que el tren de la Pobla (gestionat per Ferrocarrils de la Generalitat), "funciona com un rellotge suís".


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació