Diumenge, 19 de maig de 2024
política

Els grups de l’oposició del Consell del Sobirà demanen una governança «participativa i transparent»

Reclamen la constitució del consell d'alcaldes, la periodicitat pactada dels plens i que se’ls exposi els projectes en què s’està treballant

Pallars Digital Pallars Sobirà | 7 de març de 2024 a les 08:45
L'edifici del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, a Sort | ACN
Els grups de l'oposició del Consell Comarcal del Pallars Sobirà han demanat a l'equip de govern (ERC) una governança "participativa i transparent". Ho han fet a través d'un escrit -al qual ha tingut accés Pallars Digital- que van presentar la setmana passada de manera conjunta els set consellers de Candidatura de Progrés, Compromís Municipal, Vall de Cardós Amont/Som-hi Baix Pallars i Gent de poble.

Al document, l'oposició reclama, en primer lloc, la constitució del consell d'alcaldes, que es compleixi la periodicitat pactada dels plens, i que tant la presidència, la gerència, com els vicepresidents del consell comarcal exposin els projectes en què s'està treballant. En concret, demanen poder disposar de la informació sobre el projecte de cicloturisme Bike Natura-Aventura Pallars Sobirà, subvencionat amb 2,3 milions d'euros dels fons Next Generation.
 
Així mateix, l'escrit sol·licita a l'equip de govern que expliqui el procés de creació de l'associació de turisme comarcal, com també el seu pla d'acció i finançament. Alhora, els consellers demanen "tractar conjuntament i amb profunditat qüestions bàsiques i quotidianes" com són els accessos a nuclis, l'habitatge, la gestió de l'aigua, dels residus, dels recursos forestals i el posicionament davant les demandes del sector ramader.

D'altra banda, l'oposició reclama poder participar en l'elaboració dels pressupostos per tal que aquests "contemplin les preocupacions de la comarca", afirma el document. L'objectiu de l'escrit, apunten els consellers, és "posar sobre la taula certes demandes que seran favorables pel bon funcionament i la relació de tots els membres del consell".

 

L'equip de govern respon favorablement

Fonts d'aquests grups han explicat a Pallars Digital que han entrat aquestes demandes perquè "la informació no arriba a tothom i volem tenir-la tots". "Fins ara hem estat una mica a l'expectativa i creiem que hem de fer la nostra feina com a oposició, i per tant, necessitem tota la informació", assenyalen.

La carta sembla haver donat els seus fruits, i les mateixes fonts afirmen que l'equip de govern del consell -presidit per Carles Isus- ja ha convocat l'oposició a una taula de treball pels pressupostos, que tindrà lloc dimarts que ve.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació