Diumenge, 28 d'abril de 2024
incendis

El Parlament insta el Govern a millorar l'organització i els recursos de les Agrupacions de Defensa Forestal

La diputada pallaresa Jeannine Abella demana que el contingut del nou Infocat sigui presentat en seu parlamentària abans de la seva aprovació

Pallars Digital Pallars | 1 de març de 2024 a les 12:00
Vehicle d'una ADF en una imatge d'arxiu | ADF Gualba
El Parlament de Catalunya ha aprovat aquest dijous amb un ampli consens una proposta de resolució per reclamar la millora de l'organització i els recursos de les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF). El text, presentat per Junts a la Comissió d'Interior, insta el Govern que el nou pla Infocat i el Pla d'Actuació del Grup d'Intervenció (PAGI) tinguin en compte els membres de les ADF.

En concret, demana que se'ls reconegui com a membres de ple dret assignant-li les tasques per les quals van crear-se i que han exercit des del primer moment. Amb aquesta iniciativa, Junts per Catalunya vol posar en valor "la gran tasca que històricament han realitzat les ADF amb una enorme professionalitat", ha assenyalat la diputada pallaresa i alcaldessa d'Isona i Conca Dellà, Jeannine Abella
 
Abella ha comminat el Govern a liderar i vetllar per la bona coordinació entre tots els cossos que intervenen a l'extinció d'incendis. "Calen protocols clars i amb uns criteris mínims per tot el territori, salvant les especificitats de cada comarca", ha insistit. La diputada també ha reclamat que el Departament d'Interior presenti el contingut del nou Infocat en seu parlamentària abans que sigui aprovat. 
 
El text també insta l'Executiu a aprovar una nova regulació que substitueixi la de 1986. Pel que fa a la partida pressupostària per potenciar la tasca que realitzen les ADF per al 2024 que reclamava el text, Abella ha celebrat que el Govern ja hagi publicat les bases reguladores d'ajuts a aquestes associacions.
 

Aprovada la proposta per reobrir la seu dels GRAF a Lleida

La Comissió d'Interior també ha aprovat una altra proposa de resolució del PSC per revertir el tancament dels GRAF a Lleida, així com a Rubí i Reus, malgrat el vot contrari del grup d'Esquerra Republicana en un dels punts, el qual instava a recuperar aquest servei als diferents territoris. La seu dels GRAF a Lleida, recordem, s'ha reubicat recentment a Tremp, un fet que va despertar les queixes dels bombers.
 
La diputada socialista Judith Alcalà ha afirmat que "la decisió que el Govern de la Generalitat va prendre, sense tenir en compte sindicats i especialistes en incendis forestals, suposava un increment exponencial del risc i les conseqüències dels incendis al territori". 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació