Dissabte, 27 d'abril de 2024
Curses de muntanya

Abel Carretero es queda a les portes del podi de la Transgrancanaria

L'atleta establert al Pallars va obtenir la quarta posició amb un temps de 13 hores, 49 minuts i 41 segons

Pallars Digital Pallars | 26 de febrer de 2024 a les 15:00
Abel Carretero arribant a la meta de la cursa | Miguel Travieso
El corredor Abel Carretero s'ha quedat aquest dissabte a 36 segons del podi de la Transgrancanaria, una de les curses d'ultradistància més prestigioses i importants del món. L'atleta establert al Pallars va acabar la prova quart amb un temps de 13 hores, 49 minuts i 41 segons, durant el qual va creuar de nord a sud tota l'illa de Gran Canària, fent un total de 129 quilòmetres i 6.800 metres de desnivell positiu.

Segons ha explicat a Pallars Digital el mateix Carretero, "ha sigut l'edició de la cursa amb més nivell de corredors d'elit de la seva història". El corredor va sortir divendres a les 23:59h des de la platja de las Canteras, i durant la nit va haver de fer front a condicions meteorològiques molt dures com la pluja, el vent o el fred extrem, mentre que al tram final la protagonista va ser la calor, amb temperatures de fins a 27 graus.

L'eufòria va ser màxima després de la duresa de la prova. Foto: Miguel Travieso

"Per part meva, la cursa va ser molt exigent des del principi, i la meva idea era anar de menys a més per poder arribar amb força i energia al tram final", explica Carretero. L'estratègia li va funcionar, ja que a partir del quilòmetre 100 va avançar diverses posicions. Sota aquestes línies es poden veure les imatges de la seva arribada, poc després del tercer classificat.

L'atleta s'ha mostrat "molt content i satisfet" d'haver pogut gestionar bé la cursa i que després de tants mesos d'entrenament i preparació hagi sortit un bon resultat. "Les sensacions entrenant durant tot l'hivern pel Pallars havien sigut molt bones, i les curses de preparació que havia fet em feien arribar amb confiança a la cita", assegura Carretero.