Dissabte, 20 d'abril de 2024
Salut

Acrediten la unitat d'Hemodiàlisi de l’Hospital del Pallars amb una certificació de qualitat

És la primera vegada que es reconeix la qualitat assistencial en l'atenció global als pacients amb malaltia renal dependent d'hemodiàlisi de manteniment

Pallars Digital Tremp | 21 de febrer de 2024 a les 09:00
La certificació assolida permet demostrar la implantació d'un sistema eficaç de gestió de la qualitat | ICS
Les unitats d'Hemodiàlisi de l'Hospital del Pallars i de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida han superat satisfactòriament les auditories d'implantació del Sistema de gestió de qualitat per part de l'Institut de Certificació ICDQ, empresa autoritzada pel Departament de Salut.

La gestió clínica d'aquestes unitats depèn del Servei de Nefrologia de l'Arnau, responsable de l'atenció en nefrologia de la Regió Sanitària Lleida, Alt Pirineu i Aran. Amb aquesta certificació es confirma que el tractament amb hemodiàlisi a la Regió Sanitària Lleida ha estat objecte de les avaluacions i els controls establerts al sistema de certificació, i que ha seguit estrictes estàndards de qualitat.
 
La certificació assolida permet demostrar la implantació d'un sistema eficaç de gestió de la qualitat i el compromís amb la millora contínua en la prestació a la ciutadania dels tractaments amb hemodiàlisi. És la primera vegada que es reconeix la qualitat assistencial a l'atenció global al pacient amb malaltia renal dependent d'hemodiàlisi de manteniment.

Tal com reconeix el doctor Felipe Sarró, facultatiu especialista en Nefrologia i responsable de l'Àrea d'Hemodiàlisi a l'Arnau i a Tremp, "aquesta certificació ens permet quantificar les nostres actuacions de forma objectiva, mesurant el nivell de qualitat de totes i cadascuna d’elles, amb l'objectiu de millorar contínuament l'atenció als nostres pacients. Totes les actuacions que s'han dut a terme demostren la implicació d'una gran quantitat de persones que treballen en equip en benefici dels pacients des de la inauguració de la Unitat d'Hemodiàlisi de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova, fa més de 40 anys", ha afegit. 
 
Obtenir aquest guardó ha estat possible gràcies a l'esforç compartit per part de diferents equips, assistencials i no assistencials, entre els quals s'inclouen, a més del mateix Servei de Nefrologia, les direccions i gerències territorials, els departaments de Qualitat, Direcció de Persones i Desenvolupament Professional, Serveis Generals, Servei de Farmàcia, Neteja, Logaritme i Seguretat d'ambdós hospitals, sense els quals aquesta acreditació no hauria estat possible.


Altres notícies que et poden interessar 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació