Diumenge, 28 d'abril de 2024
artesania

La Generalitat reconeix amb un Diploma de Mestre Artesà el pallarès Eduardo Marín

Amb més de 20 anys d’experiència en la marroquineria, Marín regenta un taller de cuir artesanal a Peramea

Pallars Digital Peramea | 20 de febrer de 2024 a les 10:10
Marín, a la dreta, acompanyat del delegat del Govern, Josep Castells | Govern
La Generalitat de Catalunya ha reconegut amb un Diploma de Mestre Artesà el pallarès Eduardo Marín, professional amb més de 20 anys d'experiència, que regenta un taller de cuir artesanal a Peramea, al terme municipal de Baix Pallars. En concret, Marín s'ha endut un dels tres guardons en la categoria Diploma de Mestre Artesà divulgatiu 2023. El principal reconeixement de la nit, el Premi Nacional d’Artesania, ha estat per a Victòria Rabal.

Eduardo Marín regenta Artetu, un taller de cuir artesanal on combina naturalesa i artesania. D'aquesta manera, segons expressa el propi Marín a la seva pàgina web, "les peces elaborades tenen un caire artístic important". Artetu utilitza tècniques artesanes de sempre com el cosit a dues mans, el tallat manual o el repussat, contribuïnt d'aquesta manera a mantenir aquest antic i noble ofici, pràcticament perdut actualment.

L'acte d'entrega dels Premis Nacionals d’Artesania i els Diplomes de Mestre /a Artesà/na ha tingut lloc aquest dilluns al vespre a l’Auditori del Palau de la Generalitat. Hi han participat, a banda del jurat i dels artesans i artesanes guardonats, el president de la Generalitat, Pere Aragonès; el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent; o el delegat del Govern a l'Alt Pirineu i Aran, Josep Castells.

Aragonès ha remarcat que “Catalunya és país d’artesania, d’artesans i artesanes", de qui ha remarcat que amb les seves obres contribueixen "a donar forma i a explicar el país”. El cap de l’executiu ha parlat de “l’amor cap a un ofici” així com de la “creativitat, la imaginació, la cura de l'entorn o el llegat que hem rebut, que ens inspira i que molt sovint proporciona la base de la singularitat de les obres artesanes”.

 Consulta tots els guardonats als Premis Nacionals d'Artesania 2023


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació