Dissabte, 27 d'abril de 2024
patrimoni

L’Ateneu del Pallars reprèn la captació de fons en l’aniversari de la compra de la Lira Vella

L’entitat va festejar l'efemèride el dissabte amb música en directe de 'Folk i Manxa' i un tast de productes del territori

Pallars Digital Tremp | 20 de febrer de 2024 a les 10:45
L’objectiu és arribar als 300 emprèstits de 500 euros fixats com a repte quan es va constituir l’entitat, dels quals ja se n’han obtingut 160 | TGE
L'Ateneu del Pallars ha reprès la campanya de captació de fons coincidint amb el primer aniversari de la compra de la Lira Vella. Per festejar l'efemèride, dissabte passat va celebrar una jornada de portes obertes a l'edifici, situat a la rambla Doctor Pearson de Tremp. A banda de poder veure les reformes en curs, els assistents a l'acte també van gaudir d'un concert amb música en directe de la banda Folk i Manxa.

L’actuació va anar acompanyada d'un tast de productes locals ofert per productors i restauradors de la zona com La Azotea, Casa Roca, Ctretze Pirineus, La Masovera, Oliba Green Beer i Bar Tres X. Els diners aconseguits a través dels nous emprèstits i les futures donacions es destinaran a finançar les obres de l’edifici i serviran també per retornar els 35.000 euros en crèdits a curt termini que finalitzen d’aquí a un mes.
 

Membres de l'Ateneu celebrant la compra de La Lira Vella, l'any passat. Foto: Ateneu del Pallars

 
L’objectiu és arribar als 300 emprèstits de 500 euros fixats com a repte quan es va constituir l’entitat, dels quals ja se n’han obtingut 160, que són els que es van utilitzar per a la compra de l’edifici. És a dir, en l’actualitat es persegueix captar uns 70.000 euros en forma de 140 emprèstits.
 

Reforma de La Lira

En paral·lel, l'Ateneu del Pallars ja ha començat a treballar en la restauració de l’edifici de La Lira Vella. Les primeres actuacions dutes a terme han servit per fer una primera intervenció a la teulada, que està força malmesa.
 
També s’ha començat a reformar l’interior de l’edifici perquè s’hi puguin començar a dur a terme tota mena d’actes socioculturals i de dinamització de la comarca. Els nous fons que s’espera captar serviran per arranjar la teulada, reforçar el terra de l’últim pis i restaurar la façana.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació