Dimecres, 29 de maig de 2024
premi

L’Ateneu del Pallars entrega el primer premi La Lira a la revista digital «La Mira»

Ha tingut lloc durant l’assemblea de l’entitat, en la que s’ha fet balanç de les primeres actuacions de la institució i s’han presentat les propostes per al 2024

Pallars Digital Tremp | 4 de gener de 2024 a les 08:30
Els membres de La Mira recollint el premi el passat 30 de desembre | Ateneu del Pallars
L’Ateneu del Pallars ha fet entrega del primer premi La Lira a la revista digital La Mira per l’article Operació Lira de Tremp: salvant la cultura i el futur, publicat el 20 de gener de 2023. El reportatge ha estat reconegut per la seva contribució a la campanya de recaptació d’emprèstits per a la compra de l’edifici de La Lira Vella de Tremp. El text s’acompanya amb un reportatge fotogràfic de Jordi Borràs.

Els periodistes Francesc Canosa i Magda Gregori, el primer com a director en el moment de la publicació del text i la segona com a actual directora de La Mira, van recollir el guardó el passat 30 de desembre durant l'assemblea de l'entitat. En el seu parlament, Canosa va felicitar l’Ateneu del Pallars per la fundació de la institució i la recuperació de La Lira Vella.
 
"No cau un país mentre hi hagi persones com vosaltres", va afirmar Canosa. El periodista també va reconèixer que dels molts premis que han rebut en els cinc anys de trajectòria de La Mira, aquest "és el premi que personalment m’ha fet més il·lusió perquè em reconcilia amb les persones". 
 

Comença la restauració de la Lira Vella

L’adquisició de l’immoble, el 15 febrer de 2023, és l’acció més significativa duta a terme per l’Ateneu del Pallars durant el seu primer any de vida. Ara, l'entitat ha començat a treballar en la restauració de l’edifici, començant per la teulada i habilitant alguns espais en el seu interior. En aquest sentit, el president de l’associació, Jaume Gelonch, ha fet una crida per tal d’aconseguir més aportacions econòmiques en forma d’emprèstits per poder fer front a les obres.
 
 

Balanç del 2023 i calendari per al 2024

Al llarg del 2023, l’Ateneu del Pallars ha impulsat l’organització d’una sèrie d’actes amb motiu de la diada de Sant Jordi i per la Castanyada, entre altres. També ha col·laborat amb entitats locals com Diables, Malfargats de Pallars, comissions de festes per a l’organització de barres de festes majors i un campionat de botifarra a Tremp, les Falles de Pobla de Segur o aplecs de la comarca. A més a més, s’ha impulsat la celebració d’un concert amb l’artista Pau Alabajos.
 
Per al 2024, l’Ateneu del Pallars planteja continuar amb aquestes activitats, organitzar-ne de noves i seguir fent xarxa amb altres associacions pallareses. Entre les noves accions previstes destaca l’organització d’un cicle de caminades a quatre castells de frontera del Pallars Jussà en col·laboració amb la Societat Amics de la Muntanya (SAM) de Tremp. En concret, es visitaran els castells de Guàrdia, Mur, Sant Gervàs i Llordà.

Cal destacar també la col·laboració amb l’Orfeó de Tremp, entitat fundadora de l’edifici de la Lira Vella, amb motiu dels actes del centenari de la institució. Per poder dur a terme totes aquestes activitats, els membres de la junta també ha fet una crida per captar més socis i animar als actuals a participar activament en les diferents accions i comissions de l’Ateneu. 


Altres notícies que et poden interessar 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació