Divendres, 19 d'abril de 2024
patrimoni

L’Ateneu del Pallars aconsegueix comprar l'edifici de La Lira vella

El pròxim objectiu de l'entitat és vendre la resta d'emprèstits per pagar impostos, taxes notarials i apedaçar la teulada de l'immoble

Pallars Digital Tremp | 16 de febrer de 2023 a les 07:44
Membres de l'Ateneu celebrant la compra un cop formalitzada | Ateneu del Pallars
L'Ateneu del Pallars finalment ha aconseguit un dels seus objectius més importants: comprar l'edifici de La Lira vella, situat a la rambla Doctor Pearson de Tremp. Tot plegat, després d'assolir els 110.000 euros necessaris arran de la campanya de recaptació d'emprèstits que l'entitat havia engegat fa prop d'un mes.

Els membres de l'Ateneu han viscut amb eufòria la notícia. Durant el vespre d'aquest dimarts, 14 de febrer, i amb 80.000 euros recaptats, l'associació va rebre unes aportacions d'última hora, per valor de 30.000 euros, que van fer possible que la compra de l'immoble fos una realitat. L'adquisició formal de l'edifici s'ha fet efectiva aquest dimecres a la Pobla de Segur.
 

El president de l'Ateneu del Pallars, Jaume Gelonch, firmant l'escrit de compra de l'edifici. Foto: Ateneu del Pallars

 
A principis de gener, recordem, quan finalitzava el període establert al contracte d'arres, l'entitat va arribar a un acord amb els propietaris de l'edifici per allargar la campanya de finançament durant 15 dies més. Un ajornament que al final ha permès disposar del temps necessari.

Amb aquesta fita ja assolida, ara disposen de 30 dies útils per aconseguir 40.000 euros més. L'objectiu és poder sufragar els impostos, les taxes notarials i començar la primera obra d'apedaçament de la teulada de La Lira vella. Una xifra a la qual l'Ateneu espera arribar amb la venda dels emprèstits restants.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació