Dissabte, 27 d'abril de 2024
piscina coberta

El Pallars Jussà proposa reobrir la piscina coberta de Talarn amb l'ajuda dels ajuntaments

L'equipament de l'AGBS es podria utilitzar de l'1 de setembre al 31 maig, i els municipis amb escola haurien de contribuir més per garantir-ne el funcionament

Tomàs Garcia Espot Tremp | 15 de febrer de 2024 a les 11:00
Imatge del Consell d'Alcaldies del Jussà celebrat aquest dimecres | TGE
El Pallars Jussà podria reobrir al públic la piscina coberta de l'acadèmia militar (AGBS) de Talarn amb el suport econòmic dels ajuntaments. Així ho ha plantejat aquest dimecres durant el Consell d'Alcaldies el president del consell comarcal, Ramon Jordana, que ha explicat que després de diversos anys tancat, hi ha la possibilitat de tornar a fer ús d'aquest equipament de l'acadèmia militar.

Segons Jordana, s'han fet millores a la instal·lació i ara està en un "estat òptim" per a la pràctica de la natació. En aquest sentit, ha assenyalat que l'acord -encara pendent de signar- amb l'AGBS, permetria utilitzar la piscina i també la pista d'atletisme des de l'1 de setembre fins al 31 de maig, de les 11h del matí a les 21h del vespre.
 

Un manteniment costós

Tanmateix, el president comarcal exposa que el manteniment de la piscina suposaria un cost molt elevat. Si bé, l'acadèmia de Talarn se'n faria càrrec de setembre a gener, la inversió en gasoil per part del Consell Comarcal i del Consell Esportiu del Pallars Jussà entre els mesos de gener i maig escalaria fins als 25.000 euros.
 
Per aquest motiu, l'ens comarcal ha proposat als alcaldes "col·laborar plegats" per poder tirar endavant aquesta iniciativa. Així, els municipis pallaresos amb escola haurien de pagar una quota anual més elevada perquè els seus alumnes poguessin practicar la natació a la piscina. D'altra banda, els qui no en tenen aportarien una quantitat més simbòlica. D'altra banda, el deute també es podria cobrir amb una part de la subvenció que rep el Consell Esportiu i amb un ajut demanat a la Diputació de Lleida.

Ramon Jordana ha expressat que es tracta d'un "hàndicap important", però afirma que per reobrir la piscina "no hi ha una altra opció". En aquest sentit, el president ha assenyalat que la pràctica de la natació és molt necessària per als escolars i la gent amb problemes de salut.
 

La futura piscina coberta comarcal

Durant aquest punt, els alcaldes del Pallars Jussà també han parlat sobre la necessitat de tenir una piscina coberta comarcal, una llarga reivindicació al territori. El passat mes de juliol, de fet, el Parlament va aprovar una proposta de resolució que demanava crear una taula de treball i incloure una partida als pressupostos per tal d'impulsar el projecte. 

 
Sobre aquest fet, Jordana ha manifestat que "hem de trobar una solució immediata" per aconseguir una piscina climatitzada per a tothom. "No ens podem permetre la frivolitat que els escolars no tinguin la possibilitat de fer uns cursets de natació com déu mana", ha asseverat el president.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació