Diumenge, 28 d'abril de 2024
piscina coberta

El Parlament insta al Govern a iniciar els tràmits per construir una piscina coberta al Pallars Jussà

La proposta de resolució també demana impulsar una taula de treball, un conveni de col·laboració i una partida als pressupostos del 2024 per fer possible el projecte

Pallars Digital Pallars Jussà | 7 de juliol de 2023 a les 09:02
Imatge d'arxiu d'una piscina coberta | Arxiu
Els grups parlamentaris del PSC, Esquerra Republicana i Junts per Catalunya han aprovat per unanimitat aquest dijous una proposta de resolució on s'insta al Govern a iniciar els tràmits perquè els 29 municipis del Pallars tinguin accés a una piscina coberta.
 
Es tracta d'una llarga reivindicació del territori, disposar d'una infraestructura per la pràctica esportiva i per a la salut, que han liderat les diputades pallareses i alcaldesses d'Isona i Conca Dellà i de Tremp, Jeannine Abella i Sílvia Romero. Així mateix, tots els membres de la Comissió d'Afers Institucionals han recordat el desaparegut diputat republicà Antoni Flores, que també havia participat en la iniciativa.

 
Actualment les comarques del Pallars Jussà i el Pallars Sobirà no compten amb cap piscina pública coberta que no sigui d'àmbit privat. Són 29 municipis amb una població d'unes 21.000 persones, que no disposen d'aquest servei bàsic.
 
D'aquesta manera, la proposta de resolució aprovada insta al Govern de la Generalitat a crear una taula de treball entre ajuntaments, consells comarcals, la Diputació de Lleida i el Govern de la Generalitat a fer una avaluació sobre l'assumpció de costos de la construcció i el manteniment d'una piscina coberta al Pallars Jussà.
 
També es proposa signar un conveni de col·laboració entre totes les administracions implicades per tal de determinar la ubicació de la instal·lació, la cessió de l'espai i en quina proporció s'assumiran els costos de la construcció i manteniment d'una piscina coberta durant el 2023. Finalment, la proposta de resolució demana que el Govern de la Generalitat que en els pressupostos del 2024 inclogui una partida pressupostària per fer possible el projecte.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació