Dissabte, 27 d'abril de 2024
geologia

Tremp acollirà la primera trobada geològica pels alumnes de 4t d’ESO de l’Alt Pirineu i Aran

Organitzada pel Camp d'Aprenentatge de Tremp, la jornada GeoXperts del Pirineu vol potenciar la geologia i les relacions entre l’alumnat per crear sentiment de pertinença al territori

Pallars Digital Tremp | 7 de febrer de 2024 a les 12:00
Els alumnes podran guanyar un vol amb globus pel Geoparc Orígens | Serveis Educatius
El Camp d'Aprenentatge de Tremp acollirà per primer cop una trobada geològica d'alumnes de 4t d'ESO de l'Alt Pirineu i Aran. La jornada GeoXperts tindrà lloc el pròxim dijous 15 de febrer, i reunirà l'alumnat que cursa la matèria optativa de Biologia i Geologia d'arreu de la demarcació.

Amb la geologia com a fil conductor, els alumnes treballaran en petits grups per tal de resoldre reptes a diferents emplaçaments de la ciutat de Tremp. Els nois i les noies competiran amb grups de 12, formats per alumnes de quatre centres educatius diferents i amb tres alumnes de cada institut.
 
En cadascuna de les activitats obtindran una puntuació que els permetrà competir per al premi final: un vol amb globus pel Geoparc Orígens. Els objectius principals de GeoXperts són, per una banda, promoure el coneixement i l'intercanvi entre alumnat del Pirineu per crear sentiment de pertinença al territori.

D'altra banda, la jornada busca potenciar la geologia que caracteritza la zona on s'ubiquen els alumnes i el Pirineu en general, i fer-ho d'una forma amena i motivadora. La trobada compta amb la col·laboració de l'IDAPA, que finança el transport i el premi final de la jornada, a més del Geoparc Orígens i l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC), que participen en la creació i conducció de les activitats, així com en la cessió d'alguns espais per a realitzar-les.


Altres notícies que et poden interessar








 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació