Dissabte, 27 d'abril de 2024
oli

Aramunt, a punt per celebrar la 1a Fira de l'Oli del Pirineu

La mostra comptarà amb diverses activitats com un tast d'olis de la zona, un taller de confitat, l'esmorzar de fira o una visita guiada al molí

Pallars Digital Aramunt | 1 de febrer de 2024 a les 10:00
La fira vol promocionar aquest producte en una de les zones on encara es produeix de manera artesanal | Ivan Caelles
Aramunt ja ho té tot a punt per celebrar la 1a Fira de l'Oli del Pirineu, que tindrà lloc aquest cap de setmana del 3 i 4 de febrer. La mostra, organitzada per l'Ajuntament de Conca de Dalt, té com a objectiu promocionar aquest producte en una de les zones on encara es produeix de manera artesanal. En aquesta primera edició, comptarà amb diverses activitats que es dividiran entre el dissabte i el diumenge.
 

Així, el dia 3 a partir de les 17h, es durà a terme una jornada tècnica sobre el rendiment de la producció de l'olivera i la seva situació actual al Pallars Jussà, i que tindrà lloc al local social d'Aramunt. Les diverses xerrades aniran a càrrec d'Oriol Sullà, president de l'Associació de Productors d'Oli del Pallars, i de Juan Francisco Hermoso, enginyer agrònom especialista en olivicultura. A més, durant la jornada es donarà a conèixer l'informe anual del molí de l'Oli del poble.
 
Ja durant el diumenge, de les 10 a les 15h, la carpa fira acollirà diverses parades d'oli, maquinària agràriaproductes agroalimentaris i artesania. Mentrestant, a partir de les 10h del matí, se celebrarà l'esmorzar de fira, que comptarà amb una degustació d'oli de temporada i la presència de Quimet Raier.

 
Paral·lelament, a les 11h, 11:30h, 12h i 12:30h es podran realitzar visites guiades al molí d'Aramunt, un dels tres del Pallars Jussà -juntament amb el de la Vall de Barcedana i Llimiana- on els productors pallaresos encara molen les seves olives.
 
També a partir de les 11h, hi haurà un taller d'elaboració de confitat a càrrec de Jesús Bellera, de la Cansaladeria Bellera de la Pobla de Segur. Una hora més tard, l'oli tornarà a ser el protagonista amb el tast de varietats locals a càrrec d'Oriol Sullà. Finalment, i com cloenda de la fira, a les 13h tindrà lloc el vermut concert amb Ribatònics.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació