Dissabte, 27 d'abril de 2024
Curses

Eugeni Roselló abandona la «Spine Race» per quarta vegada consecutiva

Dos dies després d'iniciar la cursa, el poblatà s'ha hagut de retirar per problemes al turmell esquerre

Pallars Digital La Pobla de Segur | 16 de gener de 2024 a les 11:15
Roselló durant la prova d'enguany | Spine Race
Malauradament, la història es torna a repetir. Per quarta vegada consecutiva, el poblatà Eugeni Roselló ha hagut d'abandonar la Montane Spine Race, considerada com la cursa "més brutal del Regne Unit".

Dos dies després d'iniciar la cursa, el corredor s'ha retirat aquesta matinada després d'arribar al tercer punt de control -al poble de Langdon- i de recórrer 143 quilòmetres. Tal com ha publicat al seu compte d'Instagram, els problemes que arrossegava al turmell esquerre l'han impedit continuar. "Massa hores amb molt dolor, esperant a que marxés però la cosa anava a pitjor. Així impossible", ha dit.
 
Aquesta era l'onzena vegada que Roselló participava a la Spine Race, que recorre sense parades els 420 quilòmetres de longitud del sender del Pennine Way fins arribar a Kirk Yetholm, a la frontera amb Escòcia. El poblatà assegurava que es trobava "en molt bona forma" i es mostrava optimista: "intentaré fer algo molt bèstia", apuntava.
 
La Spine Race és, sense dubte, la competició "fetitxe" d'Eugeni Roselló, i la trail que més alegries però també més maldecaps ha donat a l'atleta pallarès. L'any 2013, en la seva primera participació, es va penjar la medalla d'or, mentre que al 2017 va aconseguir acabar-la en tercera posició. En altres ocasions, però, la sort no el va acompanyar: l'any 2014, va haver d'abandonar a causa d'una hipotèrmia, mentre que a les edicions del 2015 i del 2016, una lesió al genoll li va impedir arribar a la meta. 

Els quatre darrers cops en què Eugeni Roselló s'ha medit amb la Spine Race, el desenllaç tampoc ha sigut dolç. L'any 2018, va retirar-se per problemes amb el GPS; a l'edició de 2020, pels problemes que arrossegava als dos peus; a la de 2022, una lesió a la tíbia també el va allunyar de la glòria quan s'havia situat líder de la cursa a 120 quilòmetres pel final; mentre que l'any passat va abandonar amb febre l'endemà mateix de prendre sortida. Amb aquesta última edició, Roselló ha abandonat la cursa en fins a 10 ocasions.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació