Diumenge, 28 d'abril de 2024
Curses

Eugeni Roselló participa per onzè cop i per sorpresa a la «Spine Race»

El de la Pobla de Segur es mostra optimista i assegura que es troba en "molt bona forma"

Pallars Digital La Pobla de Segur | 15 de gener de 2024 a les 10:57
Eugeni Roselló, abans de la sortida, amb el dorsal que llueix enguany | Spine Race
El corredor poblatà Eugeni Roselló s’ha aventurat per sorpresa i per onzena vegada a la Montane Spine Race, considerada com la cursa "més brutal del Regne Unit". La prova, que ha donat el tret de sortida aquest diumenge al matí des del poble d'Edale, al comtat de Derbyshire, recorrerà sense parades els 420 quilòmetres de longitud del sender del Pennine Way fins arribar a Kirk Yetholm, a la frontera amb Escòcia.
 
Uns 550 corredors han donat el tret sortida a la Spine Race quan encara era fosc i amb la presència del poblatà, que tal com ell mateix ha indicat en un vídeo compartit per Ultres Catalunya, pràcticament ningú sabia que prendria sortida. Roselló ha assegurat que es troba en "molt bona forma" i s'ha mostrat optimista: "intentaré fer algo molt bèstia", ha reblat. Roselló també ha dit que vol fer un homenatge a la seva germana, que va morir de manera sobtada fa unes setmanes.

 

Una edició amb molts favorits

L'edició d'enguany és especial, ja que compta amb molts favorits, alguns dels quals, guanyadors d'alguna edició. A banda de Roselló, que es va adjudicar l'edició de 2013, hi trobem Damian Hall, vencedor de l'edició de l'any passat; John Kelly, vencedor de 2020; Pavel Paloncy, vencedor a les edicions de 2014, 2015 i 2018; o Eoin Keith, guanyador en tres ocasions, l'última el 2022.

La Spine Race és, sense dubte, la competició "fetitxe" d'Eugeni Roselló, i la trail que més alegries però també més maldecaps ha donat a l'atleta pallarès. L'any 2013, en la seva primera participació, es va penjar la medalla d'or, mentre que al 2017 va aconseguir acabar-la en tercera posició. En altres ocasions, però, la sort no el va acompanyar: l'any 2014, va haver d'abandonar a causa d'una hipotèrmia, mentre que a les edicions del 2015 i del 2016, una lesió al genoll li va impedir arribar a la meta. 
 
Els quatre darrers cops en què Eugeni Roselló s'ha medit amb la Spine Race, el desenllaç tampoc ha sigut dolç. L'any 2018, va retirar-se per problemes amb el GPS; a l'edició de 2020, pels problemes que arrossegava als dos peus; a la de 2022, una lesió a la tíbia també el va allunyar de la glòria quan s'havia situat líder de la cursa a 120 quilòmetres pel final; mentre que l'any passat va abandonar amb febre l'endemà mateix de prendre sortida. En total, Roselló ha abandonat la cursa en fins a nou ocasions.
 
 Podeu seguir el recorregut en directe d'Eugeni Roselló a través d'aquest enllaç


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació