Dilluns, 29 d'abril de 2024
municipis

Cinc municipis i una EMD del Pallars Jussà també tindran un tècnic per afavorir el repoblament

Castell de Mur, Conca de Dalt, Gavet, Llimiana, Sarroca de Bellera i Sossís compartiran aquesta figura per impulsar projectes que ajudin a fixar població

Tomàs Garcia Espot Pallars Jussà | 5 de gener de 2024 a les 17:00
El poble de Gavet des de la carretera de Sant Serni | Gustau Erill
La lluita per al repoblament al Pallars no s'atura. Cinc municipis més, en aquest cas del Pallars Jussà, també compartiran un tècnic per impulsar projectes que ajudin a fixar població al territori. Els beneficiats d'aquesta figura, que serà contractada amb un ajut de la Diputació de Lleida, són Castell de Mur, Conca de Dalt, Gavet de la ConcaLlimiana Sarroca de Bellera, a més de l'entitat municipal descentralitzada de Sossís.

Tal com explica a Pallars Digital l'alcalde de Gavet, Xavi Badia, la unió d'aquests municipis no és casual, ja que tots cinc presenten "característiques similars": són relativament petits i amb pocs habitants. El futur tècnic -que es contractarà durant el gener- tindrà un cost de 39.000 euros subvencionats al 95% durant el primer any per la Diputació de Lleida, i prorrogable durant dos més.
 
Les seves tasques consistiran, en primer lloc, en fer una diagnosi de la situació demogràfica d'aquests cinc municipis, fent especial incisió en la problemàtica de l'habitatge. Posteriorment, haurà de realitzar propostes i projectes encarades en combatre el despoblament. 

Així mateix, assenyala Badia, també suplirà la manca de recursos tècnics que sovint pateixen aquests municipis a l'hora, per exemple, d'abordar els problemes d'aigua o redactar memòries de subvencions dels fons Next Generation. "Si ens ajuda amb aquests temes, també ajuda a donar serveis al municipi", exposa l'alcalde.

 
Iniciatives com aquesta també s'estan duent a terme per partida doble al Pallars Sobirà. Els primers a impulsar-la conjuntament han sigut els municipis de Tírvia, Espotla Guingueta d'Àneu Vall de Cardós. D'altra banda, RialpBaix PallarsSoriguera Llavorsí també s'han unit per contractar el seu propi tècnic.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació