Dissabte, 27 d'abril de 2024
aigua

La Pobla de Segur instal·larà comptadors d’aigua intel·ligents als domicilis

El municipi gairebé triplica el consum diari per habitant a Catalunya i l'Agència Catalana de l'Aigua ha instat el consistori a posar-hi remei

Pallars Digital La Pobla de Segur | 5 de gener de 2024 a les 08:30
El consistori ha demanat a les comunitats de veïns que indiquin quina instal·lació tenen | Arxiu
L’Ajuntament de la Pobla de Segur ha iniciat el projecte d’instal·lació de comptadors d’aigua intel·ligents als domicilis. Es tracta d’una de les accions que l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) va instar a realitzar al consistori per millorar en l’eficiència en el consum d’aigua municipal. Aquest dimecres, l’alcalde Marc Baró ha exposat la situació i el projecte als veïns i les veïnes.

Segons dades de l’ACA, el municipi té un consum en alta -als dipòsits- d’uns 528.182.000 litres anuals. A partir d’un càlcul basat en el rendiment de la xarxa d’aigua, que l’ACA situa en un 63%, s’estima que el consum total en baixa -als domicilis- és de 337.716.000 litres anuals. Aquesta xifra correspon a un consum diari de 922.509,28 litres i, per tant, 304,35 litres diaris per habitant, fet que gairebé triplica la mitjana diària de Catalunya, situada en 117 litres per persona al dia.
 
D'altra banda, l’Organització Mundial de la Salut calcula que 100 litres diaris per persona són suficients per cobrir les necessitats. En aquest sentit, si la Pobla de Segur fos una comarca, només es veuria superada per l’Alta Ribagorça -320 litres per habitant i dia- i la Val d’Aran (368 litres).

Així doncs, l'ajuntament poblatà vol millorar aquestes xifres a través de dos accions: en primer lloc, actuant als dipòsits i millorant la canonada del Vernedot i el Pou del Cabanau. I per l'altra, canviant les canonades de ferro o fibrociment i amb la instal·lació dels comptadors domiciliaris.
 
 

Comptadors domiciliaris

El consistori ha demanat a les comunitats de veïns que comuniquin a l’ajuntament quin tipus d’instal·lació comunitària tenen. Per tal de poder instal·lar els comptadors serà necessari que l’edifici tingui feta una xarxa d’aigua individual per cada habitatge.

En cas contrari, es realitzarà una la instal·lació d’un únic comptador a l’entrada del bloc de pisos. Caldrà comunicar-ho de manera presencial a l’ajuntament, telemàtica a través d’una instància genèrica o per correu electrònic.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació