Dissabte, 27 d'abril de 2024
Curses de muntanya

Obertes les inscripcions per a la 2a edició de l'«Skyrace Pic de l’Orri»

La prova pallaresa se celebrarà el dissabte 11 de maig, i l’organització pretén consolidar la prova en el calendari català de curses de muntanya

Pallars Digital Soriguera | 20 de desembre de 2023 a les 11:20
Imatge de la primera edició de l'Skyrace Pic de l'Orri | Ruben Fueyo
El poble de Vilamur i la Vall de Siarb es preparen per a la segona edició de la cursa de muntanya Skyrace Pic de l’Orri, que se celebrarà el dissabte 11 de maig de 2024, i que ja ha obert les inscripcions. L’esdeveniment, organitzat per l’Ajuntament de Soriguera, va néixer l’any passat i ja va aconseguir acollir un total de 350 participants i 80 voluntaris entre les seves tres modalitats, i comptant també amb corredors d’alt nivell nacional.

 
L’esdeveniment, que pretén donar a conèixer el paisatge i el patrimoni natural de la zona del massís de l’orri, així com promoure l’esport a l’aire lliure i el turisme a la comarca, comptarà amb tres distàncies per oferir recorreguts per a tots els públics. Les de 50 i 25 quilòmetres mantenen íntegrament els traçats de la primera edició i tornaran a gaudir del pas per l’emblemàtic cim del Pic de l’Orri, un fantàstic mirador 360º del Pirineu català.
 
Com a novetat d’enguany, la prova curta de 10 quilòmetres passa a tenir un format competitiu, mantenint l'opció de participar-hi lúdicament en format caminada. La cursa tornarà a unir els pobles de Vilamur, Llagunes i Soriguera tot variant el recorregut, per tal de donar a conèixer el ric patrimoni de camins que hi ha a la Vall de Siarb.

Per tal de reconèixer els corredors més ràpids, l’organització tornarà a apostar per oferir premis econòmics als tres primers i primeres classificats/des absoluts de la trail 50K i 25K, repartint 4.200 euros (750, 500 i 250 per a la trail 50K i 300, 200 i 100 per a la trail 25K).
 
Després de l’èxit de la passada edició, l’experiència tornarà a ser completada amb la programació cultural de diumenge, quan es podrà gaudir de visites guiades als búnquers de la Guerra Civil (ubicats a Vilamur) i al despoblat de Santa Creu de Llagunes. Les inscripcions estan obertes des de divendres 15 de desembre de 2024, amb un total de 600 places repartides amb 150 en la 50K, 300 en la 25K i 150 en la distància 10K.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació