Dissabte, 27 d'abril de 2024
Esquí

Espot i Port Ainé estrenen la temporada amb poca neu i preus reduïts

Les estacions tenen previst augmentar el seu domini esquiable durant el pont de la Puríssima, i s'espera més d'un 80% d'ocupació al Pallars

Pallars Digital Pallars Sobirà | 5 de desembre de 2023 a les 08:45
Esquiadors a la cinta de debutants de Port Ainé aquest dimarts | M. Lluvich / ACN
Espot i Port Ainé estrenen aquest dimarts la temporada amb poca neu i preus reduïts. A les portes del pont de la Puríssima, les estacions esperen poder augmentar el seu domini esquiable gràcies a les noves precipitacions que es preveuen durant aquests dies i també amb la fabricació de neu artificial.
 
En primer lloc, Port Ainé comptarà amb l'obertura de la cota 2000 en amunt amb el telesquí Prat dels Clots i les dues cintes de debutants de la Font, donant accés a les pistes de Prat dels Clots, Baixant de Port Ainé i la Font. A més, el telecadira Roní també estarà obert per pujar als visitants amb el vehicle estacionat a la cota 1650. Aquelles persones que desitgin estrenar la temporada a Port Ainé, podran gaudir d'una tarifa especial de 19,50 euros per a adults.
 
Mentrestant, Espot Esquí obrirà el telecadira La Roca per accedir al domini esquiable de la cota 2000, on estarà oberta la cinta de debutants II i el telecadira del Bosc que donarà accés a baixar per la pista La Quatre. El preu del forfet de serà de 18,50 euros per a adults, i també estaran en funcionament el lloguer de material i tres punts de restauració.

Les estacions d'esquí nòrdic, però, obriran només per a usos turístics perquè no ha caigut prou neu per practicar esquí de fons.
 

Previsions d'un 80% d'ocupació

Davant l'obertura a última hora de les estacions d'esquí, el cap de màrqueting del Patronat de Turisme de la Diputació, Juli Alegre, ha assenyalat que la previsió d'ocupació hotelera al Pallars i al Pirineu se situarà entre el 75 i el 80%, si bé als establiments propers a les pistes d'esquí podria ser superior. En càmpings la previsió és del 85% i en turisme rural una mica més elevada.
 

Esquiadors a la cinta de debutants de Port Ainé aquest dimarts. Foto: M. Lluvich / ACN


Després de l'obertura de Baqueira Beret el passat 25 de novembre, aquest dimarts també obriran Tavascan Boí Taüll, mentre que Port del Comte ho farà dimecres. El fet de poder obrir pel pont de la Puríssima té especial rellevància per als complexos de neu ja que la facturació que s'aconsegueix aquests dies representa un 7% del total de la temporada.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació