Dissabte, 27 d'abril de 2024
esquí

Baqueira Beret confirma que comença la temporada aquest dissabte

El complex obrirà amb 25 quilòmetres de pistes i 8 remuntadors després de la nevada que ha deixat fins a 35 centímetres

Pallars Digital Alt Àneu | 23 de novembre de 2023 a les 08:30
Un telecabina funcionant a Baqueira Beret | M. Lluvich / ACN
Baqueira Beret ha confirmat que finalment estrenarà la temporada aquest dissabte 25 de novembre. Obrirà parcialment l'àrea central de Baqueira gràcies a les nevades dels darrers dies que han permès acumular entre 30 i 35 centímetres i també a les baixes temperatures que han ajudat a fabricar neu. En total es podrà esquiar a 25 quilòmetres i es posaran en funcionament 8 remuntadors.

 
Es tracta de l'únic complex que de moment ha anunciat que obrirà pistes a Catalunya. El forfet tindrà un preu especial de 39,50 euros fins al 2 de desembre, quan passarà a tenir la tarifa general que és de 66 euros. La previsió és anar ampliant el domini esquiable durant la setmana que ve.

Els responsables de Baqueira Beret ja havien fixat el 25 de novembre com a data per iniciar la temporada, però la falta de precipitacions i les elevades temperatures dels darrers dies havien posat en dubte aquesta possibilitat. En pocs dies, però, el panorama ha canviat com un mitjó.

Així, segons el Servei Meteorològic de Catalunya, les abundants nevades d'aquest passat dimecres han deixat gruixos importants a les cotes altes del Pallars Sobirà: fins a 38 centímetres a la Bonaigua (2.266 m) i 36 a Certascan (2.400 m). Mentrestant, fins aquest matí la neu continuava fent obligatori aquest l'ús de cadenes per circular per la C-28 al port de la Bonaigua.
 

En altres indrets i estacions d'esquí de la comarca, la caiguda de neu també ha estat força generosa. A Tavascan, per exemple, en poques hores es van acumular entre 25 i 30 centímetres de neu. Un fet que també convida a l'optimisme de cara a la temporada d'hivern. Mentrestant, al refugi de les Comes de Rubió (Soriguera) ja ha tancat la barrera que hi dona accés motoritzat per la seguretat dels usuaris i afavorir la visita amb raquetes i skimo.
   


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació