Dissabte, 27 d'abril de 2024
alta tensió

La justícia avala la subestació de Red Elèctrica a Figuerola d’Orcau

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya autoritza la construcció d’aquesta infraestructura, necessària per a la MAT del Pallars

Pallars Digital Figuerola d'Orcau | 24 de novembre de 2023 a les 10:30
Imatge dels fonaments col·locats per Red Eléctrica de España | Ajuntament d'Isona i Conca Dellà
El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha donat llum verda a l'autorització que Red Eléctrica de España (REE) va rebre del govern espanyol l'any 2019 per construir una subestació a Figuerola d'Orcau. Tal com avança Segre, el tribunal ha rebutjat un recurs interposat contra aquesta infraestructura, necessària per a la futura línia de molta alta tensió (MAT) del Pallars.

La sentència, emesa el passat mes d'octubre, coincideix amb la construcció dels fonaments de formigó d'aquesta subestació elèctrica en aquest poble del municipi d'Isona i Conca Dellà. Tal com va explicar a Pallars Digital la seva alcaldessa, Jeannine Abella, l'empresa havia de començar les obres abans del 31 de desembre perquè si no caducava la concessió administrativa.
 
Ara bé, assegurava Abella, els fonaments s'han col·locat sense que Red Eléctrica sàpiga del cert si la MAT -impulsada per Forestàlia- s'arribarà finalment a materialitzar. En aquest sentit, l'alcaldessa exposava a aquest diari que no van poder impedir aquest tímid inici de les obres, ja que la concessió és vigent i s'ha dut a terme dins dels terminis previstos.

La subestació de Figuerola, recordem, formava part inicialment del projecte de MAT de 400 quilowatts que REE volia impulsar al Pallars Jussà. Tot i que la línia va quedar descartada per la forta oposició social a la comarca, l'empresa Forestàlia preveu ara aprofitar aquesta infraestructura perquè hi finalitzi la seva línia.

 
Al mateix temps, els quatre ajuntaments afectats per la MAT -autoritzada pel govern espanyol- van presentar recursos d'alçada juntament amb el Consell Comarcal del Pallars Jussà. L'acció duta a terme pels consistoris Castell de Mur, Gavet de la Conca, Isona i Conca Dellà i Tremp és el pas previ a un contenciós administratiu per tal d'impugnar i demanar la nul·litat de la línia.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació