Dissabte, 27 d'abril de 2024
política

Marian Lamolla i Josep Lluís Piqué, escollits nova presidenta i nou secretari general d’ERC a l’Alt Pirineu i Aran

Dels 15 membres de la nova executiva republicana, vuit són de les comarques pallareses

Pallars Digital La Torre de Capdella | 20 de novembre de 2023 a les 10:00
La nova executiva republicana de l'Alt Pirineu i Aran | ERC Alt Pirineu
Esquerra Republicana de l’Alt Pirineu i Aran ha celebrat avui el seu Congrés Regional a la Torre de Capdella per renovar la seva executiva regional a la sala d’actes del Museu Hidroelèctric de Capdella. Sota el lema de Som Alt Pirineu i Aran, som vegueria!/ Èm eth Naut Pirenèu e Aran, hem Vegueria!, la candidatura encapçalada per Marian Lamolla a la presidència i el pallarès Josep Lluís Piqué a la secretaria general, ha estat escollida per àmplia majoria de tots els assistents.
 

Vuit pallaresos a la nova executiva

La candidatura -l'única que s'ha presentat- és paritària i compta amb representants de diferents àmbits acadèmics i professionals de les sis comarques pirinenques. En concret, vuit dels 15 nous membres són del Pallars. Pol Oliva ocupa la secretaria d'Organització, Miquel López la d'Imatge i Comunicació, Josep Castells es fa càrrec de la de Cordinació Institucional, mentre que Josep Vidal és el nou secretari de Política Municipal.
 
Per la seva banda, Lourdes Ravetllat s'encarrega de la secretaria de Feminismes, Rosa Amorós ocupa la de Moviments Socials, Maleni Barbero la de Ciutadania. Finalment, Gemma Orrit s'ha fet càrrec de la secretaria de Finances, Roser Bombardó de la d'Acció Política, Jordi Peiró s'encarrega de Transició Ecològica, Jusèp Louis Sans de Formació, mentre que Àngel Llobell i Núria Fontanet ocuparan la secretaria compartida de suport intern.
 
Durant el Congrés, el president de l’executiva sortint, l'actual delegat del Govern a l'Alt Pirineu, Josep Castells, ha fet un balanç positiu del mandat dels darrers quatre anys i ha destacat que "malgrat totes les dificultats, hem consolidat el projecte d’Esquerra Republicana a l’Alt Pirineu i Aran, amb una estructura més sòlida". Un fet, apunta, que ens ha permès, en l’àmbit institucional, desplegar territorialment el Govern de la Generalitat de Catalunya al Pirineu, podent dotar la nostra vegueria dels serveis necessaris per garantir l’equitat territorial, enfortir l’arrelament i evitar-ne el despoblament".

Mentrestant, la nova presidenta de la regional de l’Alt Pirineu i Aran, Marian Lamolla, ha expressat l’agraïment a tota la militància per donar confiança a aquest nou equip i ha afegit que, "treballarem per augmentar la coordinació de les diferents valls de l’Alt Pirineu i Aran i augmentar-ne el sentiment de pertinença". "Establirem vincles amb el màxim d’actors socials, econòmics i polítics basats en l’enteniment mutu", ha dit, tot remarcant que "augmentarem l’activisme i la presència de l’organització a més espais i al carrer més enllà de les campanyes electorals".
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació