Diumenge, 28 d'abril de 2024
joves

Inicien una campanya de firmes per construir un «pump track» a Esterri d'Àneu

Un grup de joves considera que aquesta pista seria una "gran aportació" a la comunitat i beneficiaria el municipi

Pallars Digital Esterri d'Àneu | 17 de novembre de 2023 a les 10:30
Imatge del «pump track» instal·lat a Tremp | Ajuntament de Tremp
Una comunitat de joves pallaresos ha iniciat una campanya de firmes en línia per demanar a l'Ajuntament d'Esterri d'Àneu que construeixi un pump track. El grup manifesta la seva passió per l'esport i les activitats a l'aire lliure, però lamenta que el municipi no té instal·lacions esportives "adequades". Un fet, afirmen, que els obliga a realitzar llargs desplaçaments per practicar esport.

En aquest sentit, creuen que un pump track seria una "gran aportació" a la comunitat, i han fixat l'objectiu en 500 signatures, de les quals de moment ja en porten més de la meitat, en concret 324.

Els joves, a més, assenyalen els beneficis socials, econòmics i per a la població d'un pump track, com ara el foment de la interacció social i el treball en equip; l'atracció de visitants d'altres localitats; el foment de l'esport i les relacions socials entre pobles, així com donar a conèixer el municipi i atraure futurs habitants.

D'altra banda, exposen que l'ús regular d'aquesta pista implica una activitat física intensa, fet que contribueix a millorar la salut cardiovascular, la resistència física i la coordinació motora, a més de promoure un estil de vida actiu i a l'aire lliure. "És hora d'invertir en l’esport i donar-nos les oportunitats que mereixem per créixer saludablement i gaudir del temps lliure sense haver de desplaçar-nos lluny", manifesten.
 

Què és un pump track?

Un pump track és una pista de ciment que pot ser utilitzada per bicicletes, patinets, patins i qualsevol esport amb rodes. Consta d'una sèrie de corbes i monticles dissenyats perquè els esportistes a partir de tres anys puguin mantenir l'impuls sense necessitat de pedalar o empènyer-se amb els peus. Els esportistes utilitzen el moviment de bombeig per generar velocitat i fer trucs.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació