Dissabte, 27 d'abril de 2024
incendi

Apaguen un foc de xemeneia a Envall, el primer de la temporada al Pallars

Els Bombers recorden la importància d'un bon manteniment, com netejar la llar de foc una vegada a l’any o no deixar-hi materials combustibles a prop

Pallars Digital Envall | 14 de novembre de 2023 a les 10:04
Dos efectius dels Bombers sanejant un teulat afectat pel foc en una imatge d'arxiu | Cedida
Els Bombers de la Generalitat han apagat aquest dilluns al vespre un foc de xemeneia al nucli d'Envall, al municipi de la Torre de Capdella. És el primer d'aquestes característiques que es produeix aquesta temporada al Pallars. L'avís es va donar a les 20:56h, i es van activar cinc dotacions del cos. 
 
L'immoble afectat és una casa de fusta de dos plantes. Després d'apagar l'incendi, els efectius van procedir a sanejar el voltant del tub de la xemeneia, on hi havia fusta carbonitzada a conseqüència del foc. Així mateix, la façana va patir certa afectació, i els Bombers també van procedir a sanejar-la i ventilar-la.

Així es poden evitar els focs de xemeneia

En aquest sentit, els Bombers han recordat una sèrie de consells per evitar els incendis de xemeneia. Des del cos recorden la importància d'un bon manteniment, com ara netejar la llar de foc una vegada a l'any, o no deixar materials combustibles a prop. 
 
D'altra banda, també recomanen no cremar líquids inflamables per encendre o atiar el foc; tampoc llenya o fusta humida o verda perquè pot produir dipòsits de sutge i quitrà a la xemeneia. A més, és important no deixar la llar de foc encesa quan ens n'anem a dormir o sortim de casa, mentre que també és necessari que l'habitació on hi ha la llar tingui la ventilació adequada.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació