Dissabte, 27 d'abril de 2024
Talarn Music Experience

The Tyets, Antònia Font, Figa Flawas, Guillem Gisbert i Els Catarres protagonitzen el cartell del Talarn Music Experience 2024

Sergi Carbonell, Meritxell Neddermann, Henrio, Dj Trapella, Ley Dj i Bego Martín Dj completen la 8a edició del festival, que se celebrarà a Lo Quiosc del 18 al 21 de juliol

Pallars Digital Talarn | 9 de novembre de 2023 a les 12:30
La presentació del festival ha tingut lloc aquest dijous al matí a Lo Quiosc | Jordi Ubach
El Talarn Music Experience ha donat a conèixer els grups que conformen el cartell de la 8a edició del festival musical, que tindrà lloc a Lo Quiosc del 18 al 21 de juliol de 2024. Al grup mallorquí Antònia Font, anunciat fa unes setmanes, s’hi uneixen The Tyets, Els Catarres, Guillem Gisbert, Figa Flawas, Sergi Carbonell, Meritxell Neddermann, Henrio, Dj Trapella, Ley Dj i Bego Martín Dj. El diari Pallars Digital és, un any més, el mitjà de comunicació oficial del Talarn Music Experience 2024.

 Compra aquí les entrades pel Talarn Music Experience 2024

La presentació ha tingut lloc aquest dijous al matí a l’espai natural Lo Quiosc de Talarn, i al migdia a la seu de l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI) de Lleida, on l’organització també ha fet pública la nova imatge del festival, protagonitzada per un cérvol i per la presència destacada de l'entorn natural i el paisatge privilegiat del Pallars Jussà.

Després de la bona experiència de l'edició del passat estiu, on per primer cop el festival ha tingut quatre dies de durada, el Talarn Music Experience 2024 repetirà el format i s'allargarà també durant quatre jornades. Així, un total d’11 artistes de nivell contrastat tornaran a omplir l’escenari de Lo Quiosc de música, gastronomia i un entorn inigualable a la vora del pantà de Sant Antoni. El cartell de la 8a edició permet el Talarn Music Experience entrar en una nova dimensió per posicionar-se al nivell dels millors festivals musicals del país.

Dos dels grups del moment, The Tyets i Figa Flawas, seran els encarregats d’obrir el Talarn Music Experience 2024 el dijous 18 de juliol. Una nit que promet ser èpica i que es recordarà durant molt temps, protagonitzada per dos dels principals abanderats de la música urbana en català. Els acompanyarà Dj Trapella per mesclar els èxits més actuals amb els més alternatius.
 

Cartell de la 8a edició del Talarn Music Experience. Foto: Talarn Music Experience


El divendres 19 de juliol serà el torn de Guillem Gisbert, que després 15 anys de recollir èxits al capdavant de Manel, afronta ara una nova etapa en solitari. S’hi sumarà Enric Verdaguer, la veu de l’última gira de la pianista Clara Peya, que també inicia un projecte propi sota el nom de Henrio. Per últim, Ley Dj serà l’encarregada de tancar la nit amb la seva versatilitat als plats.

Dissabte 20 de juliol serà el moment d’Els Catarres, una formació sense la qual no es podria entendre l’actual bon estat de la música cantada en català. Abans, però, Sergi Carbonell, cofundador i compositor de Txarango, presentarà el seu projecte en solitari, allunyat de la música festiva a què ens tenia acostumats. L’artista, model i Dj emergent Bego Martín posarà la música electrònica a disposició del públic per posar el punt final a la tercera jornada del festival.

I per tancar el Talarn Music Experience 2024, el diumenge 21 de juliol ens espera un dels plats forts de la 8a edició: l’actuació d’Antònia Font. Lo Quiosc es convertirà en un teatre a l'aire lliure per acollir aquest esdeveniment únic, inclòs dins la Gira per teatres del grup mallorquí, i del qual ja s’han venut pràcticament el 50% de les entrades quan encara falten vuit mesos per la data. Obrirà la nit Meritxell Neddermann, que portarà al Pallars un dels 10 concerts que ha programat per presentar el seu segon disc d’estudi.

La presentació d'aquest dijous a Lo Quiosc ha comptat amb la presència del promotor del Talarn Music Experience, Ramon Mitjana; de la responsable de Lo Quiosc, Sònia Gasia; del productor artístic del festival, Joan Boneta; de l'alcalde de Talarn, Àlex Garcia; i del president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Ramon Jordana. A l'IEI hi han participat el president de la Diputació de Lleida i de l’IEI, Joan Talarn; el diputat Marc Baró; així com Àlex García i Ramon Mitjana. També hi ha assistit la vicepresidenta de l’IEI, Estefania Rufach.
 

Entrades ja a la venda

Com en anteriors edicions, el festival comptarà també amb una zona village i una àmplia oferta gastronòmica i d’oci per al públic visitant. El Talarn Music Experience obrirà portes, de dijous a diumenge, a les 19h, mentre que l’horari d’inici dels concerts serà a les 21h, a excepció del diumenge, que començaran a les 20h. 


La zona d’aparcament se situarà, com els darrers anys, al voltant de l’edifici CITA, i s’obrirà a les 19h. Un cop hagin estacionat el seu vehicle, els visitants podran accedir caminant al recinte del festival, tot gaudint del recorregut de la Ruta cicloturística dels Llacs. A més, l’organització del festival està valorant la possibilitat d’oferir un servei llançadora d’autobús des de la ciutat de Tremp fins al recinte de Lo Quiosc.

A banda de les entrades per dies, amb un preu de 32 o 35 euros segons la jornada, el Talarn Music Experience també posa a disposició del públic un abonament complet que dona accés als quatre dies de festival per un preu de 114 euros. Les entrades i els abonaments es poden adquirir des d’aquest mateix dijous a través de la pàgina web del festival
 

Joan Dausà actuant aquest juliol durant el Talarn Music Experience 2023. Foto: Talarn Music Experience


Els menors de 16 anys podran accedir al festival acompanyats del seu pare, mare o tutor legal i l’entrada serà gratuïta per a menors de 7 anys. Les persones amb mobilitat reduïda poden contactar amb l’organització a través del correu electrònic talarnmusicexperience@gmail.com per garantir el seu accés al recinte del festival.
 

El TME: la moneda del festival, també online

El Talarn Music Experience 2024 tornarà a comptar amb una moneda pròpia: els TME. Es tracta d’un format de pagament vàlid dins el recinte del festival que es va posar en marxa en la darrera edició i que té com a objectiu reduir el temps d'espera dels espectadors i agilitzar les cues als punts de restauració. 

Els TME són bescanviables per euros i es podran adquirir físicament al mateix espai, però també al mateix moment que es compren les entrades o en qualsevol altra ocasió a través de la pàgina web del festival. En cas que se n'hagin adquirit de més, es podran retornar i canviar novament per euros dins el mateix recinte i durant els quatre dies del festival.
 

Imatge de la presentació del festiva a l'IEI. Foto: Diputació de Lleida

 

90 concerts en set anys

Al llarg de les primeres set edicions, el Talarn Music Experience ha programat prop d’un centenar de concerts, on hi han passat més de 12.700 persones. Aquestes xifres consoliden el festival com una de les propostes culturals més atractives de l’Alt Pirineu i Aran, resultat del compromís dels seus organitzadors per l’aposta per la música en directe i de qualitat al Pallars, reivindicant alhora la descentralització de l’oferta de festivals i concerts del territori català. 


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació