Dimecres, 8 de maig de 2024
ciclisme

«Tremp, camins a cop de gravel», el repte ciclista pels 28 pobles del municipi més gran de Catalunya

Edu Gásquez i David Riba han gravat l'experiència per donar a conèixer la riquesa del territori i descobrir els indrets més aïllats

Pallars Digital Tremp | 21 de novembre de 2023 a les 12:30
Edu Gásquez durant el repte ciclista | EduGasbe
Recórrer els 28 nuclis del municipi de Tremp, el més gran de Catalunya, amb bicicletes gravel. Aquest és el repte que Edu Gásquez i David Riba, dos trempolins amants del ciclisme, han dut a terme per donar a conèixer la riquesa del territori però també per descobrir els indrets més aïllats i desconeguts de la zona.
 
L'experiència, que van gravar només amb una càmera GoPro i un petit dron, va ser presentada en format vídeo durant la 2a Fira d'Esports de Muntanya. Tant Gásquez com Riba estan molt acostumats a les rutes ciclistes, i ara s'han aficionat a les de llarga distància, recorrent entre 200 i 800 quilòmetres.
 
La seva passió pel ciclisme, pel municipi on viuen, però també, en el cas d'Edu Gásquez, per gravar, els va dur a voler deixar constància d'aquesta ruta singular. Una manera, apunten, d'aportar el seu "granet de sorra" perquè es conegui la zona.

Espluga Freda, Sapeira, Aulàs, Castellet, Orrit o Castissent són alguns dels pobles per on han passat amb les bicicletes gravel, ideals per a carreteres allunyades del trànsit i pistes de terra o grava. "Hi ha pobles per on no havia passat mai, i m'he quedat impressionat", exposa Gásquez. 
 
De fet, la Terreta és la que més li va agradar. "Una zona molt desconeguda, però molt bonica per fer ciclisme", afirma.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació