Dissabte, 27 d'abril de 2024
salut

Tremp ofereix formació sobre la menstruació als centres de primària

L'alumnat de tercer cicle de primària gaudirà d'aquest espai d'aprenentatge i descoberta per millorar els coneixements sobre salut i desmitificar el cicle menstrual

Pallars Digital Tremp | 9 de novembre de 2023 a les 08:00
El taller estarà conduït per Anna Puigdemasa | Ajuntament de Tremp
Aquest dijous 9 de novembre, l'AFA de l'Escola Valldeflors i el Col·legi Maria Immaculada col·laboren amb l'Ajuntament de Tremp per oferir a l'alumnat de cicle superior el taller Menstruació lliure de residus i tabús.

L'objectiu d'aquesta proposta educativa és canviar la mirada sobre la menstruació, desmitificar-la i promoure uns hàbits saludables. En el cas de l'Escola Valldeflors, el taller està obert a totes i tots els alumnes de 6è i en el cas del Col·legi Maria Immaculada, als de i 6è.
 
El taller, conduït per Anna Puigdemasa, consistirà en una sèrie de dinàmiques de grup a través dels quals s'oferiran recursos i eines pràctiques per poder integrar en la quotidianitat, la realitat menstrual i que així no sigui invisibilitzada. De forma didàctica i entretinguda, la proposta engrescadora treballa per girar la truita i viure de manera més saludable, sostenible i sense tabús.

A més, l'alumnat coneixerà quines són les fases del cicle menstrual, quins hàbits poden ajudar a viure el període de manera saludable i les possibilitats dels productes reutilitzables per millorar la qualitat de vida de les noies durant aquesta etapa. Totes les nenes participants al taller rebran com a obsequi una compresa de tela.
 
Es tracta d'una acció adreçada i oberta a tots els gèneres i està organitzada per l'Ajuntament de Tremp en el marc del Pacto de Estado contra la violencia de género, i compta amb la col·laboració de l'AFA Valldeflors i el Col·legi Maria Immaculada.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació