Dissabte, 27 d'abril de 2024
muntanya de Tor

Els veïns de Tor volen barrar el pas de vehicles a la muntanya durant l'hivern

Els propietaris han instal·lat dos tanques per evitar que es malmeti la pista de titularitat privada

Pallars Digital Tor | 8 de novembre de 2023 a les 12:00
Vista aèria de Tor en una imatge d'arxiu | Jose E. Gomez
Els veïns de Tor volen barrar el pas a la muntanya durant l'hivern. Tal com explica Segre, els propietaris d'aquesta finca privada han instal·lat dos tanques als extrems del camí d'accés al poble per evitar que els vehicles malmetin la pista privada, que també connecta el Pallars Sobirà amb Andorra.

De moment, les barreres estan obertes, i els veïns s'estan assessorant per tal de determinar si aquesta mesura és legal. Si es donés el cas, durant els mesos d'hivern la pista només s'obriria a aquelles persones que tinguin casa a Tor o que obtinguin un permís especial per circular per la pista.
 
El motiu d'aquesta decisió és el deteriorament que provoca el pas constant de vehicles per aquest camí, especialment en època estival i d'alta afluència turística. Tal com apunten al diari lleidatà, enguany arranjar la pista ha suposat una important inversió de diners.

D'altra banda, el fet de tancar la muntanya durant l'hivern respon al fet que es tracta del període en què el terra del camí és més tou i, per tant, els possibles danys causats al terreny per part dels vehicles són més creus i costosos.
 
En declaracions a TV3, l'alcalde del municipi d'Alins, Manel Pérez, no veu amb mals ulls la mesura proposada pels veïns del poble. L'ajuntament, de fet, és qui ha de donar l'autorització perquè la muntanya es pugui tancar. Pérez assegura que durant l'hivern la pista "es fa molt malbé", i que enguany els propietaris s'han hagut de gastar prop de 20.000 euros per reparar-la. 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació