Dissabte, 27 d'abril de 2024
Gastronomia

Talarn potencia Sant Martí amb una jornada gastronòmica dedicada al porc i la cervesa

Un taller d'elaboració d'embotits i el tast de cerveses artesanes són les principals activitats proposades

Pallars Digital Talarn | 8 de novembre de 2023 a les 15:00
Vista de Talarn en una imatge d'arxiu | Hector Blanco
Sant Martí és un dels tres patrons del municipi de Talarn, però durant els darrers anys, en part a causa de la Covid-19, la seva festa quedava una mica deslluïda. Per aquest motiu, aquest dissabte 11 de novembre l'ajuntament ha preparat una jornada gastronòmica en motiu del dia del patró, que anys enrere fins i tot havia sigut la festa major petita.

Tal com explica a Pallars Digital el regidor de l'Ajuntament de Talarn, Pol Oliva, la idea era dur a terme activitats relacionades amb la gastronomia. Per això, en aquesta primera edició les jornades giraran entorn del porc i la cervesa, mentre que a la tarda també tindran lloc actes emmarcats dins del festival Cordevi.
 
Oliva també destaca que les jornades volen posar en valor els trets diferencials de la comarca i el municipi, que són "el bon menjar i el bon beure", apunta. A més, afirma que aquesta proposta vol ampliar l'oferta d'activitats que es realitzen al Pallars Jussà durant el novembre, un mes "on és complicat fer coses al carrer".
 
A l'espera de la temàtica de la pròxima edició, enguany les jornades comptaran amb un taller d'elaboració d'embotits i derivats del porc, a càrrec de Jaume Badia. També hi participaran tres dones del poble, que ensenyaran les diferents maneres de fer mandongo tradicional a les cases de Talarn. Aquesta activitat tindrà lloc de les 9 a les 11h del matí a la plaça Doctor Vidal Sivilla.

Posteriorment, a les 12h, tindrà lloc el tast de cerveses artesanes, que comptarà amb cinc varietats de cervesa diferents de la Fàbrica Ctretze de la Pobla de Segur, i que serà conduït pel seu propietari, Abel Sánchez. A les 14h, se celebrarà el dinar gastronòmic amb un menú elaborat amb productes de porc, i que estarà amenitzat per l'acordionista Àlex Bustos.
 
Ja durant la tarda, a les 18h hi haurà dues obres de microteatre en dos cellers del poble. Les representacions aniran acompanyades d'una copa de vi de Castell d'Encús i una tapa d'És Pallarès. Finalment, el diumenge 12 de novembre, a les 10:30h se celebrarà la missa solemne en honor a Sant Martí, mentre que a les 11:30h l'església acollirà el 25è Festival Orgues de Ponent i del Pirineu.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació