Dissabte, 27 d'abril de 2024
contingut patrocinat

El projecte del centre de manipulació de carn de caça avança per ser una realitat al Pallars

L'Ajuntament de la Pobla de Segur n'ha licitat la redacció, que vol ser punt de partida del disseny de l’edifici, així com de les tècniques constructives

Redacció Pallars | 7 de novembre de 2023 a les 09:50
Imatge d'arxiu d'un porc senglar | XPN
El projecte del centre de manipulació de carn de caça projectat al Pallars avança per ser una realitat. L’estudi liderat per PallarsActiu des de l’any 2018, tracta de fomentar el desenvolupament sostenible del territori, promovent la protecció, valorització i l’ús sostenible dels recursos locals de manera que es reforcin les competències en quant a l'equilibri de la cadena alimentària, tenir cura del medi ambient, preservar els paisatges i la biodiversitat, aconseguir àrees rurals vives i protegir una alimentació i una salut de qualitat.

Fins ara, s’han realitzat procediments d’investigació i exploració del ventall de possibilitats del mercat en quant a la carn de caça i, actualment, s’ha estat estudiant la manera de fer la inversió adequada i encertada com una aposta de futur i com a una proposta d’enriquiment a la indústria transformadora del Pallars.

Donat el volum de captures de caça major a la demarcació de Lleida es busca assentar les bases de la indústria transformadora de la matèria prima per crear una marca de qualitat de carn de caça al Pallars. És en aquest punt on l’Ajuntament de La Pobla de Segur, ha licitat la Redacció del projecte executiu per a la construcció de les obres, memòria d’activitats i projecte d’instal·lacions per a un centre de tractament de carn de caça a la Pobla de Segur (Pallars Jussà), per implantar aquest centre a la població poblatana.

Les actuacions en relació a la redacció del projecte executiu, han estat subvencionades pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya en el marc dels ajuts de minimis per al foment de la transformació del sistema agroalimentari i pesquer català alineat amb el Pla Estratègic de l’Alimentació de Catalunya 2021-2026.

Actualment, l’empresa adjudicatària l’Enginyeria Peratisolé SL hi treballa. A banda, s’ha fet una reunió amb el Departament de Salut per complir amb les normatives en quan a requisits de salut. El projecte executiu vol ser punt de partida del disseny de l’edifici, així com de les tècniques constructives per la seva correcta execució. 

A partir d’aquí,  dins de la recerca de nous camins de desenvolupament i amb el propòsit de potenciar la resiliència econòmica del territori, caldrà treballar en la identificació del sector cinegètic com un possible mercat d’interès entre la població nacional i internacional que comportaria reforçar el posicionament de la carn de caça.


AMB EL SUPORT DE

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació