Dissabte, 27 d'abril de 2024
Salut

Els consultoris d’Esterri d’Àneu i Llavorsí estrenen nous vehicles totterreny per atendre urgències domiciliàries

L'actuació té com a objectiu garantir l'accés segur als nuclis de població ubicats en zones muntanyenques davant les inclemències meteorològiques

Pallars Digital Pallars Sobirà | 31 d'octubre de 2023 a les 09:30
Imatge d'un dels nous vehicles | ICS
Els equips d’atenció primària de l'Alt Pirineu i Aran han fet un pas més en la millora de l'atenció de les urgències domiciliàries de la zona, amb la incorporació de set nous vehicles totterreny. Aquesta iniciativa té com a objectiu assegurar l'accés segur als nuclis de població ubicats en zones muntanyenques, especialment quan les inclemències meteorològiques fan que l'accés sigui difícil o perillós.

La dotació d'aquests vehicles ha estat possible gràcies a un compromís entre la Conselleria de Salut, la Gerència de la Regió Sanitària de l’Alt Pirineu i Aran i els professionals sanitaris d'aquesta àrea. Dels vehicles distribuïts, dos han anat a parar al Pallars Sobirà, concretament als consultoris d'Esterri d'Àneu Llavorsí, mentre que la resta han estat assignats als CAP de La Seu d’Urgell, El Pont de Suert i al PADES de l’Alta Ribagorça.
 
Aquesta distribució té com a objectiu millorar significativament l'accessibilitat a les àrees muntanyenques, que sovint es veuen afectades per nevades i gelades que hi dificulten l'accés. A més, cal destacar que els vehicles ja assignats a aquest territori estan equipats amb cadenes o rodes de contacte per fer front a situacions meteorològiques adverses.

En aquest sentit, de cara al pròxim cicle de rènting de vehicles previst per al 2025, s'ha decidit que tots els vehicles assignats a aquest territori siguin totterrenys. Amb l'adquisició dels nous vehicles, la Gerència Territorial de l’Alt Pirineu i Aran de l’ICS reforça la seva missió de proporcionar una atenció de qualitat a la ciutadania de les zones muntanyenques per assegurar que cap condició climàtica posi en perill l'accés als serveis sanitaris i les urgències domiciliàries.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació