Dissabte, 27 d'abril de 2024
can de farrera

Lluís Llobet deixa la direcció del Centre d’Art i Natura de Farrera després de gairebé 30 anys

Fien Groffils i Albert Baldomà prendran el relleu després de la seva jubilació

Pallars Digital Farrera | 26 d'octubre de 2023 a les 11:00
Lluís Llobet, fins ara director del CAN de Farrera | Cedida
Lluís Llobet i Martí ha deixat la direcció del Centre d'Art i Natura (CAN) de Farrera després de gairebé 30 anys al capdavant. Arran de la seva jubilació, Llobet ha passat el testimoni a la dupla que conformen l'activista cultural Fien Groffils i l'actor i director Albert Baldomà.

 
El ja exdirector va ser un dels principals responsables de la posada en marxa del CAN de Farrera, l'any 1996. Juntament amb Cesca Gelabert, pal de paller del centre, i l'impuls de l'ajuntament i de la ciutadania pallaresa, es va poder habilitar la que encara és una residència de treball per a artistes i investigadors d'arreu del món.
 
A banda de la residència, el centre -gestionat per l'associació sense ànim de lucre Amics del CAN- també ofereix un programa de beques i intercanvis, així com cursos, seminaris i exposicions d'art, presentacions i espectacles. Un dels esdeveniments més importants nascuts des del CAN és l'Aplec Saó, que enguany ha arribat a l'11a edició.

Per la seva tasca en favor de l'art i la creació, l'any 2020 la institució va ser guardonada amb el Premi Nacional de Cultura. El CAN va ser reconegut pel seu "ferm compromís comunitari i amb el territori que l’acull" i per "la seva extraordinària tasca educadora".
 


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació