16 d'abril de 2024
cultura

El Centre d’Art i Natura de Farrera, Premi Nacional de Cultura 2020

Ha estat premiat pel seu "ferm compromís comunitari i amb el territori que l’acull” i per "la seva extraordinària tasca educadora”

Redacció 5 d'octubre de 2020 a les 12:05
El director del Centre d'Art i Natura de Farrera, Lluís Llobet, durant el seu discurs | ACN
El Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA) ha reconegut amb el Premi Nacional de Cultura 2020 la residència de treball per a artistes i investigadors Centre d’Art i Natura (CAN) de Farrera per ser “exemple d’un ferm compromís comunitari i amb el territori que l'acull”. Segons ha remarcat el CoNCA, el centre pallarès fa vint-i-cinc anys que aixopluga artistes i investigadors al Pallars Sobirà i se’l premiarà per "la seva extraordinària tasca educadora”.

El director del Centre d’Art i Natura de Farrera, Lluís Llobet, ha confessat haver rebut amb “sorpresa” aquest guardó, però ha assegurat que el CAN “és la soca de la cultura mil·lenària i el brot de la cultura contemporània”. Llobet ha afirmat que “els centres de creació som picapedrers de la cultura” i ha volgut agrair “la sensibilitat territorial del premi” en nom de tot l’equip que forma el centre.

També han rebut el guardó la cantant Maria del Mar Bonet, la directora i guionista de cinema Carla Simón, la companyia de teatre Tricicle i el projecte musical Xamfrà. Els cinc guardonats són per al plenari del CoNCA "una expressió magnífica de qualitat, prestigi, passió i professionalitat". Formen el plenari Vinyet Panyella, Margarida Troguet, Jordi Font, Salvador Casals, Edmon Colomer, Núria Iceta i Miriam Porté.

Enguany el nombre de premiats s’ha rebaixat de 10 a cinc per incrementar el coneixement i el prestigi de la màxima distinció cultural del país i dedicar a cada premiat un programa de difusió que s'allargui durant tot l’any. El plenari vol garantir que els 25 guardonats durant el seu mandat siguin "l’expressió de la diversitat i riquesa de la cultura catalana i respectin l’equilibri de gènere, trajectòria, disciplines i procedència territorial".
 
L'acte de lliurament dels guardons tindrà lloc el diumenge 29 de novembre a la Capella del Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA). Sota la direcció artística de Xavier Ricart, l’acte retrà homenatge a les persones i entitats guardonades posant en el centre la seva obra i la seva relació amb el públic.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació