Dissabte, 27 d'abril de 2024
Televisió

Recupera el capítol d'«El foraster» dedicat a les Valls d'Àneu, el més vist de la història

El programa de Quim Masferrer va aconseguir la millor quota d'audiència de les seves nou temporades amb 559.000 espectadors

Pallars Digital Valls d'Àneu | 24 d'octubre de 2023 a les 18:00
El programa va estar ple de moments i personatges inoblidables, però sobretot de paisatges de postal | 3cat
El foraster de TV3 ha tornat aquest dilluns amb el seu capítol dedicat a les Valls d'Àneu. El seu presentador, Quim Masferrer, ha recorregut durant 48 hores aquesta zona del Pallars Sobirà, formada pels municipis d'Alt Àneu, Espot, Esterri d'Àneu i la Guingueta d'Àneu. El programa ha estat plagat de moments i personatges inoblidables, però sobretot de paisatges de postal.


Començant amb el Josep de Cabaler i el seu "invent" de tres potes; el Lluís (baby), taxista d'Espot i del Parc Nacional d'Aigüestortes, amb els seus temes musicals més mítics, el Roc i l'Àneu d'Isil o Maritrini i Sussicarios tot recordant els anys daurats dels Doctor Music Festival, amb el cavall estacat a la porta.

 
També van ser inoblidables el Marc i el Vicenç de l'Escola de Muntanya, els Zipi i Zape d'Esterri d'Àneu que van fer dormir Quim Masferrer en un iglú a la Bonaigua. La Carme, l'autèntica forastera, que va donar la clau per entendre els habitants de les Valls d'Àneu: "Són furros, però gent que enamora". El Joan d'Estaron, exemple perfecte del despoblament (i ara lent repoblament) dels poblets de muntanya.

Més enllà de l'humor i les bromes típiques d'El foraster, el capítol dedicat a les Valls d'Àneu va deixar diversos missatges que caldria gravar en foc. El més important, la necessitat de respectar la gent que hi viu i hi treballa, sobretot per part dels que visiten la zona, i que a vegades creuen saber més que els nadius.

«Aquest no només és un lloc de visita. Aquest pati, si el saps estimar com ho fa la seva gent, és un pati on quedar-se a jugar, però sobretot on quedar-se a viure»
 
Però, sobretot, la visita de Masferrer a les Valls d'Àneu va deixar una consigna molt important, en paraules del mateix presentador: "Aquest no només és un lloc de visita. Aquest pati, si el saps estimar com ho fa la seva gent, és un pati on quedar-se a jugar, però sobretot on quedar-se a viure". Queda dit i, qui vulgui, que prengui nota.

El foraster més vist de la història 

Sense dubte, el capítol va generar expectació i va agradar. El foraster dedicat a les Valls d'Àneu va obtenir la millor quota d'audiència de la història del programa amb 559.000 espectadors i un 29,4% de quota de pantalla, tal com va destacar el mateix Quim Masferrer a través de X (abans Twitter). A més, va ser el segon programa més vist d'aquest dilluns a TV3, només superat pel Telenotícies Vespre. Gens malament.
 



Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació