Dissabte, 27 d'abril de 2024
Esports

El CF Tremp guanya amb caràcter a casa contra el Bellcairenc (4-1)

El CF Pobla flaqueja i deixa escapar la victòria a l'últim minut a Artesa de Segre (3-3) i el FC Rialp també empata a Agramunt (1-1)

Tomàs Garcia Espot Tremp | 16 d'octubre de 2023 a les 10:00
Jordi Durany encarant per anotar el quart gol dels trempolins | TGE
"Sempre remuntant". Aquesta és la frase amb la qual algú molt pròxim al CF Tremp ens resumeix la dinàmica de l'equip. Cadascú la interpretarà com vulgui, només faltaria. Capgirar el marcador pot no ser la fórmula més atractiva; el domini total del joc sempre crida molt més l'atenció, però això és futbol, i aquí no hi ha varetes màgiques ni receptes miraculoses. Fet i fet, el Tremp aquest diumenge va fer els deures i ja té una altra victòria al sac.

I si amb una paraula es podria definir aquest Tremp, aquesta és caràcter. Una condició que genera que en situacions difícils, els trempolins es creixin. Al Pedrasanta, el gol al minut 10 de partit del Bellcairenc no va despertar el desànim a les files dels de la capital del Pallars Jussà. Ans al contrari -i a risc de repetir-nos fins a la sacietat- els blanc-i-negres sempre tornen la mossegada amb el doble de força.

Adrià Codó va tornar a ser un dels referents del Tremp en atac. Foto: TGE

Per a mostra un botó: al 38 Albert Gironès aconseguia l'empat, i tres minuts després, un xut d'Arnau Domínguez amb rebot afortunat inclòs capgiraven el marcador a les portes del descans. A la represa, però, els de Bellcaire van demostrar el seu potencial al davant i l'empat a dos semblava més a prop que el tercer del Tremp.

Tanmateix, la defensa local comandada per Javi González i Sergi Durany va tancar el cadenat. Així, quan el rival més va intentar estrènyer el setge sobre l'àrea trempolina, l'equip va capgirar de nou la situació. Al minut 64, el capità Miki Sirvant engaltava un rebuig que perforava l'escaire del Bellcairenc. Gran gol, canvi de tornes. El rival ja no hi va poder fer més. Finalment, el gol de Jordi Durany, posava la cirereta al partit, que tot i haver-se remuntat -o precisament per això-, cal emmarcar, sobretot pel caràcter exhibit pel Tremp.

La defensa, l'assignatura pendent del Pobla

Per la seva banda, i en signe diametralment contrari, el CF Pobla va deixar escapar la victòria en l'últim instant a casa de l'Olímpic d'Artesa de Segre, un dels equips que millor ha començat la lliga. Si només hagués valgut la primera meitat, els poblatans haurien sumat els tres punts. Al minut 37, el juvenil Lluc Nieto -una de les grans apostes en atac d'enguany- va obrir la llauna, i al 44, Miki Molleví ampliava distàncies.

Ara bé, les segones parts mai acostumen a ser bones per als blanc-i-vermells, que necessiten millorar imperiosament en defensa. Són l'equip més golejat del grup, amb 16 dianes en contra. En 15 minuts, l'Olímpic empatava el partit, i el Pobla havia de començar de nou.

L'oportunitat va arribar als darrers minuts de joc, quan de nou Molleví avançava els visitants des del punt de penal. Malauradament, la pena màxima va encendre els ànims dels d'Artesa, que en la darrera jugada de partit van aconseguir la igualada. Aguantar la pressió als últims minuts de partit és una altra de les assignatures pendents dels de Ramon Ordi.

Tampoc va passar de l'empat el FC Rialp, que malgrat tot, ja acumula tres jornades consecutives sense perdre. Els homes de Santi Fité visitaven l'Agramunt B amb algunes baixes importants, un fet que es va notar al primer temps, on els de l'Urgell van dominar més. Així i tot, els de Rialp es van avançar al minut 28 gràcies a Haytam, però poc després els locals empataven. A la segona meitat, el control del partit va ser pels del Sobirà, però les nombroses ocasions no van trobar el camí del gol.

RESULTATS I CLASSIFICACIÓ: Futbol - Tercera Catalana - Grup 15
 RESULTATS I CLASSIFICACIÓ: Futbol - Quarta Catalana - Grup 27
 RESULTATS I CLASSIFICACIÓ: Bàsquet - Primera Territorial - Grup 1
 RESULTATS I CLASSIFICACIÓ: Bàsquet - Segona Territorial - Grup 1