Dissabte, 27 d'abril de 2024
violència masclista

Demanen 13 anys de presó a un acusat d'amenaçar de mort i agredir sexualment una dona al Sobirà el 2020

Segons la fiscalia, l'home va intimidar la víctima amb una navalla de grans dimensions per violar-la en un cotxe

Pallars Digital Lleida | 26 de setembre de 2023 a les 15:22
Entrada a l’Audiència de Lleida, en una imatge d'arxiu | ACN
La Fiscalia de Lleida demana 13 anys de presó a un home acusat d'amenaçar i agredir sexualment una dona al Pallars Sobirà l'any 2020 durant un trajecte en cotxe. Segons l'escrit del ministeri públic, l'home va aturar el vehicle en una zona boscosa i va començar a tocar les cames de la dona i a besar-la malgrat l'oposició reiterada d'ella.

Davant d'això, l'acusat va treure una navalla d'uns 24 centímetres i la va aproximar al pit d'ella: "O em dones el que vull o et mataré" i, a continuació, va penetrar-la vaginalment. Més tard, l'home va advertir-la reiteradament que si revelava l'ocorregut la mataria. Arran dels fets, la dona pateix por i estrès posttraumàtic. El judici es farà a l'Audiència de Lleida l'11 d'octubre.
 
El cas l'ha portat el Jutjat de Primera Instància i d'Instrucció de Tremp i, concretament, la fiscalia de Lleida demana per a l'acusat 13 anys de presó, 11 dels quals per un delicte d'agressió sexual amb accés carnal via vaginal i dos més per un delicte d'amenaces.

A banda d'això, sol·licita també per a l'home la inhabilitació absoluta durant la condemna i determinades professions laborals, la prohibició d'apropar-se a menys de 500 metres i de comunicar-se amb la víctima durant 17 anys així com set anys de llibertat vigilada i l'expulsió del país un cop hagi complert tres quartes parts de la condemna o bé se li hagi atorgat el tercer grau. Pel que fa a la responsabilitat civil, la fiscalia li demana 10.000 euros pels danys morals causats a la dona.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació