Diumenge, 28 d'abril de 2024
agricultura

Les «Converses al tros» conclouran amb una nova visita a Salàs de Pallars

L’activitat tindrà lloc a la granja de la finca Casa Boix, on s'exposaran les primeres conclusions del projecte de cultius experimentals

Pallars Digital Salàs de Pallars | 25 de setembre de 2023 a les 11:35
Imatge d'una visita realitzada a Cal Pauet (Berguedà) en el marc de les Converses al Tros | Raiels
El dia 3 d’octubre al matí es realitzarà l’última activitat de cicle de visites Converses al tros, impulsades pel Consell Comarcal del Pallars Jussà, per tal d’acompanyar el col·lectiu de pagesos i pageses de la comarca en el coneixement de nous cultius i formes de treballar la terra.

A les 9h del matí es convocarà els i les assistents a l’estació d’autobusos de Tremp, des d’on es mobilitzaran fins a la granja de la finca Casa Boix de Salàs de Pallars. Un cop allí s’exposarà una primera introducció de les conclusions que s’han extret gràcies al projecte de cultius experimentals posats en marxa aquest 2023 al Pallars Jussà, impulsats per Pallars Actiu amb l’assistència tècnica de l’Espigall.

 
En aquest projecte s’ha establert una rotació de cultius per a la producció de farratges, cereals i llegums ecològiques amb l’objectiu de conèixer el comportament i implantar nous cultius per a trobar solucions a la baixada de rendiment agrícola associat al canvi climàtic.
 
En acabar la presentació, s’observarà l’evolució de les dues piles de compost que es van fer a la mateixa finca durant la primera visita del cicle, al març; una de les quals només amb fems i l’altra amb fems i estella. L’objectiu de la visita serà veure el rendiment i diferències entre aquestes dues piles un cop passats aquests mesos. Durant la sortida hi haurà acompanyament tècnic i un esmorzar.
 
El cicle, iniciat al març de 2023, ha comptat amb quatre visites, tres de les quals han estat en parcel·les dels Pallars Jussà, i una en una finca de referència del Berguedà, Cal Pauet. La sortida prevista pel 3 d’octubre serà la cinquena i última. Amb aquest conjunt de visites es vol intervenir sobre el sector primari com un sector econòmic estratègic a la comarca, així com oferir referents positius de projectes agraris exitosos centrats en l’aposta per la qualitat i la diferenciació.

 
A més, també es pretén acompanyar el sector i generar un espai de trobada col·lectiva dels pagesos i pageses del Pallars Jussà. Tot i que en aquesta visita s’exposarà una introducció projecte de cultius experimentals, al novembre, es realitzarà a Tremp la presentació de les conclusions finals.

Les persones interessades es poden inscriure a través del següent enllaç: https://ja.cat/converses5, trucant al 600005262 (Carla) o escrivint a carla.bellera@raiels.cat.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació