Dimecres, 8 de maig de 2024

El turisme al Pallars Sobirà: pobles o ressorts?

Reflexió d'un lector del diari sobre el turisme, la manca d'habitatge i el despoblament a la comarca

Opinió Pallars | 18 de setembre de 2023 a les 11:45
Cavalls en transhumància al Pallars Sobirà | M. Lluvich / ACN
Senyor director,

Voldria fer una reflexió sobre el turisme. Visc en un poble del Pallars Sobirà, sovint els turistes que lloguen un habitatge ja superen als veïns del poble, no tinc res en contra del turisme, el tinc en contra de la despoblació i de la falta de mesures polítiques per regular-ho, al final és una problemàtica que afecta les famílies que busquen un habitatge.

És més rendible llogar-ho a turistes, està clar, però si tothom fa el mateix, on viuran els mestres, metges, operaris, etc. que troben feina al Pallars però que no troben habitatge? Quins pobles volem al Pallars, els pobles de caps de setmana o pobles amb veïns?

Crec que s'hauria de controlar per part dels ajuntaments, tant les llicències futures de pisos turístics com els lloguers il·legals sense llicència. Al final no tindrem pobles, tindrem ressorts.

El teu veí
 
 Avís:
Els continguts publicats a la secció del lector Dis la teva! no necessàriament s’adiuen a la línia editorial de Pallars Digital. Aquest mitjà no es fa responsable de les opinions que aquí s’hi expressen.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació