Dilluns, 29 d'abril de 2024
denúncia

El president del Sobirà presenta una querella per injúries contra l'alcaldessa de Baix Pallars

Un escrit on Anna Sentinella acusa Carles Isus de ser "autoritari, masclista i prepotent" ha estat el detonant

Pallars Digital Sort | 12 de setembre de 2023 a les 16:27
El president del Consell del Sobirà, Carles Isus, en una imatge d'arxiu | CCPS
El president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Carles Isus, va presentar una querella criminal, el passat dia 8 de setembre, contra l'alcaldessa de Baix Pallars, Anna Sentinella. El detonant ha estat un escrit en què ella l'acusa de tenir una actitud "autoritària, masclista i prepotent" i que ha enviat a tots els alcaldes de la comarca, a la Diputació de Lleida, a Presidència del Govern i a algunes conselleries.

L'origen del conflicte es remunta a una "disconformitat" de l'Ajuntament de Baix Pallars en la distribució del Servei d'Assistència Tècnica (SAT) que ofereix el consell als ajuntaments. Carles Isus ha afirmat que solament li ha quedat aquest camí per defensar-se. Prèviament, el president va demanar una rectificació a l'alcaldessa "que no va satisfer Isus". Consultada per aquest diari, Anna Sentinella ha declinat fer declaracions al respecte.
 

ERC Pallars Sobirà recolza el president

 
Durant el transcurs d'un ple del consell comarcal celebrat aquest dimarts, el grup d'ERC-AC ha mostrat el seu suport al president en les decisions i les accions adoptades en relació amb el servei del SAT comarcal.

El grup també ha recordat que és al consell comarcal a qui "correspon legítimament" resoldre la distribució dels SAT, ja que és l'administració que presta el servei amb els seus propis funcionaris. En el cas del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, el president afirma que la distribució es va prendre "després de consultar i valorar l'opinió dels actors implicats".
 
Des d'ERC-AC accepten "qualsevol crítica" que es pugui fer a la redistribució d'efectius del SAT, però consideren "absolutament inadmissible" la que ha fet l'alcaldessa de Baix Pallars. A més a més, també lamenten que en l'escrit enviat per l'alcaldessa, aquesta faci una equiparació de la conducta del president del consell comarcal amb el món de l'esport, en un moment en què "cada dia està acaparant titulars en els mitjans de comunicació".

El consell aprova la distribució dels tècnics

 
Tampoc comparteixen que es qualifiqui la persona del president com "autoritària, xulesca, misògina i prepotent" ni que es facin amenaces com dir que les seves accions "no poden quedar impunes i han de tenir conseqüències". A l'escrit que s'ha llegit durant el ple s'ha expressat el rebuig i la condemna envers "les apreciacions i les expressions" abocades en l'escrit de l'esmentada alcaldessa, que són "totalment falses, infundades i profundament injustes".

La distribució dels cinc SAT del Pallars Sobirà ha quedat ratificada amb els vots favorables de totes les formacions polítiques (ERC-AC, Junts, PSC i Gent de Poble) excepte el de la consellera comarcal de la coalició Som-hi Baix Pallars i Vall de Cardós Amont, que és la mateixa Anna Sentinella. 


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació