Dissabte, 27 d'abril de 2024
Festes

El castell de focs tanca una Festa Major de Tremp participativa i marcada pel bon temps

Veïns i visitants han pogut gaudir de més d’una cinquantena d’activitats programades des del passat dia 7

Pallars Digital Tremp | 12 de setembre de 2023 a les 11:22
Una multitud acompanyant els gegants de Tremp a la rambla Doctor Pearson | Jordi Ubach
Tremp ha clos aquest dilluns la seva festa major amb el tradicional castell de focs artificials, que ha posat el punt final a cinc dies farcits d'activitats i especialment marcats pel bon temps. Enguany, l'Ajuntament de Tremp i la Comissió de Festes han fet mans i mànigues per bastir un programa que des del 7 de setembre ha ofert propostes per a tots els públics.
 
En declaracions a Pallars Digital, l'alcaldessa de Tremp, Sílvia Romero, s'ha mostrat molt satisfeta, tot destacant l'alta participació que han tingut totes les activitats de la festa major. A més, ha volgut celebrar el comportament "exemplar" de tota la ciutadania. D'altra banda, assegura que l'ajuntament té la intenció de continuar com fins ara, incloent activitats en recintes compartits i per a totes les edats. "Tremp ha funcionat sempre així", exposa. 
 
A més, Romero ha remarcat que de cara a l'any que ve continuaran comptant amb les entitats del municipi a l'hora d'organitzar els diversos actes i activitats "de molta qualitat". Aquestes seran, subratlla, "les línies mestres que intentarem mantenir".

La festa major ha comptat amb diversos espectacles, com són els de màgia, teatre o titelles, i passant per múltiples propostes a càrrec de les entitats del municipi. Les activitats esportives, culturals, juvenils i de natura han estat el pal de paller durant els dies de la festa, juntament amb les cercaviles.

 
En aquest sentit, els gegants, les gralles, l'Esbart Dansaire, el correfoc, la Cremablat, l'Orfeó de Tremp, els Malfargats del Pallars o els trabucaires han estat els autèntics protagonistes d'una festa major que continua apostant i no vol deixar perdre la cultura popular.

Durant les nits la gresca ha continuat. L'oferta noctàmbula ha comptat amb noms potents com el grup valencià La Fúmiga, Sixtus, l'Anònima o La Chatta. Ara bé, l'epicentre de la nit ha sigut el carrer Tarragona, la nova ubicació de les Penyes, que han mantingut la flama de la festa encesa fins a la matinada.

 

Entrevista a Tom Figueroa

 
Per últim, cal destacar l'entrevista pública que aquest diari va realitzar diumenge a Tom Figueroa, finalista d'Eufòria i una de les veus més singulars del programa de TV3. L'acte va tenir lloc a les 19h al davant de la redacció de Pallars Digital, situada als baixos del carrer Barcelona número 6, i va comptar amb l'assistència d'un centenar de persones.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació