Dissabte, 27 d'abril de 2024
Festes

Tret de sortida a la Festa Major de Tremp amb més d'una cinquantena d'activitats programades

El pregó a càrrec d'Alba Jussà enceta aquest vespre la festivitat, que s'allargarà fins el dia 11

Pallars Digital Tremp | 7 de setembre de 2023 a les 11:02
Tremp ho té tot preparat per la celebració | Ajuntament de Tremp
Tremp ja ho té tot preparat per donar el tret de sortida a la seva festa major, la festivitat per excel·lència de la ciutat, que els trempolins i trempolines aprofiten per posar el punt final a l'estiu amb alegria i germanor. Del 7 a l'11 de setembre, doncs, la capital pallaresa viurà una festivitat farcida de propostes per a tots els gustos, edats i motivacions. En total, més d'una cinquantena d'activitats repartides en cinc dies.


L'Ajuntament de Tremp i la Comissió de Festes han treballat de valent per a conformar un programa al gust de tothom. La festa arrenca aquest mateix dijous a les 19h amb la presentació de l'espectacle de carrer de gran format Big Bang Boom, de la companyia trempolina Mai Tant, que trencarà el gel acompanyant tothom al pregó.

Un pregó que començarà a les 20h i que enguany anirà a càrrec de la cooperativa Alba Jussà, entitat social pallaresa, amb seu a la ciutat, que treballa amb persones amb discapacitat intel·lectual i salut mental. La colla de diables Lo Peirot seran els encarregats de muntar la traca que donarà per inaugurada la festa.

Un any més, el paper de les entitats és molt important amb propostes esportives, culturals, juvenils i fins i tot, de natura. Els gegants, les gralles, l'Esbart Dansaire, el correfocs, la Cremablat, l'Orfeó de Tremp, els castellers o els trabucaires hi seran. També hi haurà partits de bàsquet, futbol, tir al plat, petanca, la pedalada i les motos elèctriques.

No podien faltar les propostes per a públic familiar com el teatre de Xip Xap, la màgia, les cercaviles o les titelles de Binixiflat. Finalment, destaca l'oferta per noctàmbuls amb el concert dels valencians La Fúmiga, que tornen a Tremp tres anys després per treure's l'espina clavada de la seva actuació amb el públic assegut per les mesures contra la Covid-19.

També destaquen en l'apartat musical l'actuació dels Sixtus, els balls amb L'Anònima o La Chatta, o les Penyes, enguany cada dia i amb canvi d'ubicació, al carrer Tarragona. Com ja és tradicional, la Festa Major de Tremp 2023 acabarà amb els focs artificials al Juncar a càrrec de la Pirotecnia Oscense.


Per últim, cal destacar l'acte organitzat per aquest diari, previst pel diumenge dia 10 a les 19h. Serà una entrevista pública a Tom Figueroa, el Tomàs, finalista d'Eufòria i una de les veus més singulars del programa de TV3. L'acte tindrà lloc a les 19h al davant de la redacció de Pallars Digital, situada als baixos del carrer Barcelona número 6.

 Consulta el programa de la Festa Major de Tremp 2023


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació