Dilluns, 29 d'abril de 2024
caça

​Unió de Pagesos demana les màximes batudes de caça davant els danys de la fauna cinegètica a l'agricultura

El sindicat insisteix a recordar la necessitat de controlar la sobrepoblació d'algunes espècies, com senglars o cabirols

Pallars Digital Pallars | 1 de setembre de 2023 a les 09:35
Imatge d'una batuda de caça. | Adrià Costa
Unió de Pagesos ha demanat que s'iniciï amb normalitat la temporada de caça major, que comença aquest diumenge 3 de setembre, davant la greu situació dels danys a l'agricultura de senglars, cabirols i altres espècies. El sindicat reclama també que es puguin dur a terme el nombre màxim de batudes per controlar la sobrepoblació de la fauna cinegètica, especialment, de senglars, des de l'inici de la temporada.

El sindicat insisteix a recordar la necessitat de controlar la sobrepoblació d'algunes espècies, que afecten no només a l'agricultura, sense un sistema d'indemnització, sinó també a l'àmbit forestal, així com el risc transmissió de malalties a la ramaderia i els accidents a les carreteres.

En aquest sentit, Unió de Pagesos destaca que el programa de seguiment de les poblacions de senglar a Catalunya del Departament d'Acció Climàtica, admet que la densitat de senglar es manté excessiva a diverses zones de Catalunya, en particular a l'Alt Empordà, Montseny, Montnegre-Corredor, Guilleries-Savassona o la Garrotxa. El text també al·ludeix a la necessitat que els caçadors col·laborin per al control d'aquesta espècie i que cal fomentar les batudes tot el període hàbil de caça i l'aplicació d'estratègies de captura el màxim d'efectives.

Per aquest motiu, el sindicat recorda que els titulars de les àrees cinegètiques son els responsables de la gestió sostenible d'aquesta fauna, del control de les poblacions i dels danys que ocasionen, i, per tant, han de fer el possible per controlar aquestes poblacions des de l'inici de la temporada de caça i dur a terme les actuacions necessàries en cas de comunicacions de danys als conreus.

Unió de Pagesos també demana a l'administració que, si no es comença la temporada de caça amb normalitat ni es fan actuacions quan hi ha danys, dugui a terme les actuacions necessàries per reduir la sobrepoblació de senglar, cabirol i altres espècies de caça major per evitar els danys als cultius i per prevenir l'entrada de la pesta porcina africana.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació