Dilluns, 29 d'abril de 2024
os bru

Capten imatges d'un os corrent per la carretera del port de la Bonaigua

Els Agents Rurals no descarten que sigui l'exemplar que va ser foragitat fa dos mesos a la mateixa zona

Pallars Digital Alt Àneu | 29 d'agost de 2023 a les 08:55
Captura del vídeo on es veu l'animal fugint per la carretera | CCMA
Un os bru va ser gravat aquest dilluns al matí corrent per la carretera del port de la Bonaigua, al municipi d'Alt Àneu. Tal com avança Segre, les imatges, que pots veure accedint a aquest enllaç, van ser captades per treballadors de l'estació d'esquí de Baqueira Beret a la mateixa zona on fa dos mesos un altre exemplar jove va haver de ser foragitat pels Agents Rurals.

Precisament, la cap del cos d'Agents Rurals al Pirineu, Anna Servent, apunta al rotatiu lleidatà que no descarten que es tracti del mateix plantígrad. Tanmateix, avança que de moment no duran a terme cap acció perquè el comportament de l'animal ha estat "el correcte i normal".
 
I és que en aquesta ocasió, davant la presència humana, l'os es va espantar i va fugir. Un comportament que per a Servent demostra que l'animal estava intranquil i no acostumat a la presència humana.

En aquest sentit, existeixen dues possibilitats: o bé es tracta d'un altre exemplar, ja que l'animal vist fa dos mesos no s'alterava davant la presència d'humans; o bé és el mateix jove "os problemàtic" que després de ser foragitat en dues ocasions ja no es troba còmode en aquestes situacions.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació