1 de 10
carreteres

Llum verda a la variant de l'N-260 a la Pobla de Segur

L'Estat aprova de manera definitiva el projecte de la futura carretera, que tindrà uns dos quilòmetres de longitud i un cost de 52,7 milions d'euros

El pont sobre el riu Flamisell a la Pobla de Segur | GSV
per Pallars Digital, La Pobla de Segur | 3 d'agost de 2023 a les 09:42 |
El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana espanyol ha aprovat de manera definitiva el projecte de construcció de la variant de l'N-260 al seu pas per la Pobla de Segur, tal com ha avançat Segre i segons s'ha publicat aquest dimecres al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE). El nou traçat, d'uns dos quilòmetres de longitud, tindrà un cost de gairebé 53 milions d'euros i discorrerà pel nord de la població, fins a connectar novament amb l'N-260 en direcció a Sort.

El govern espanyol va treure a informació pública el projecte provisional ara fa un any. En la resolució actual, el ministeri determina que s'hauran de revisar i reparar els terrenys afectats pel pas del nou traçat, que s'hauran d'expropiar per a les obres. Aquestes expropiacions, segons el rotatiu lleidatà, tindran un cost aproximat d'1,5 milions d'euros.


El principal objectiu d'aquesta variant, segons el Ministeri de Transports, és millorar la seguretat viària i alleujar el trànsit a la travessia de la carretera N-260 al nucli urbà de la Pobla de Segur. Aquesta obra, segons el govern espanyol, "millorarà la comoditat, seguretat i velocitat dels usuaris en travessar el nucli urbà de la localitat". Al mateix temps, el projecte defensa que els veïns de la Pobla "deixaran de patir les molèsties i perills associats al trànsit diari de vehicles".

La variant de la N-260, recordem, es va reactivar al desembre del 2020 després de vuit anys amb la idea guardada en un calaix. Durant el passat mes de setembre, l'Ajuntament de la Pobla de Segur va reclamar al govern espanyol que s'afegissin dues rotondes al traçat. Una idea que va ser descartada per l'executiu.


Així serà la variant de la Pobla


La variant de l'N-260 a la Pobla de Segur tindrà 1.954 metres de longitud i suposarà una inversió de 52,7 milions d'euros. La nova ronda començarà a la rotonda de l'Eix Pirinenc de l'entrada sud de la Pobla, i comprèn el tram que va des del pont sobre el riu Flamisell fins al barranc de Vallcarga, passat el qual es tornarà a connectar amb l'actual N-260.


El traçat inclou un túnel de 915 metres al nord del municipi -805 excavats i 110 de fals túnel- i dos viaductes, un de 122 metres sobre el riu Flamisell i un altre de 128 metres. El túnel, a més, compta també amb una galeria d'evacuació paral·lela d'uns 672 metres de longitud. Per garantir la permeabilitat transversal del traçat es construirà un pas inferior i un altre superior, en aquest cas una passarel·la de vianants que dona accés a l'ermita de Sant Fructuós. El projecte també preveu reordenar els accessos existents.


Altres notícies que et poden interessar 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

 

Participació