Dijous, 18 d'abril de 2024
carreteres

La variant de la Pobla de Segur tindrà dos quilòmetres de longitud, dos viaductes i un túnel

L'Estat ha aprovat de manera provisional l'actuació del projecte de l'Eix Pirinenc, l'N-260, amb un pressupost de 52,7 milions d'euros

Redacció la Pobla de Segur | 21 de juliol de 2022 a les 16:00
Està previst que la variant comenci a la rotonda de l'Eix Pirinenc | GSV
La variant de l'N-260 a la Pobla de Segur tindrà 1.954 metres de longitud i un pressupost aproximat de 52,7 milions d'euros, IVA inclòs. Així ho ha anunciat el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, que ja ha aprovat el projecte de manera provisional i en els pròxims dies el traurà a informació pública.

La variant està prevista que comenci a la rotonda de l'Eix Pirinenc i comprèn el tram que va des del pont sobre el riu Flamisell fins al barranc de Vallcarga, passat el qual es tornarà a connectar amb l'actual N-260. El traçat inclou un viaducte de 122 metres sobre el riu Flamisell, un túnel de 915 metres al nord del municipi (805 excavats i 110 de fals túnel) i un altre viaducte de 128 metres.
 

En groc, el traçat de la variant projectada per l'executiu espanyol Foto: Govern espanyol


El túnel, a més, compta també amb una galeria d'evacuació paral·lela d'uns 672 metres de longitud. Per garantir la permeabilitat transversal del traçat es construirà un pas inferior i un altre superior, en aquest cas una passarel·la de vianants que dona accés a l'ermita de Sant Fructuós. El projecte també preveu reordenar els accessos existents.

Des del Ministeri de Transports justifiquen la construcció de la variant davant la previsió de l'increment del trànsit a la via, després que ja s'hagin condicionat els trams que conflueixen al municipi en direcció Senterada, Sort i Tremp per la carretera C-247. Consideren que l'increment del trànsit empitjoraria les condicions de circulació, que ja de per si són "insuficients", i contribuiria a incrementar el risc d'accidents.
 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació