Diumenge, 28 d'abril de 2024
esports de muntanya

Aprovat mig milió d’euros per adequar les seus de l’Institut Centre d’Esports de Muntanya del Pallars

Els dos equipaments s'ubicaran a l'Espai Raier de la Pobla de Segur i a l'antiga caserna de la Guàrdia Civil de la Torre de Capdella

Pallars Digital La Pobla de Segur | 2 d'agost de 2023 a les 09:33
L'Espai Raier acollirà la seu de l'ICEM a la Pobla | Ajuntament de la Pobla de Segur
El Govern ha aprovat aquest dimarts destinar 551.500 euros per adequar els edificis que acolliran les dos seus de l’Institut Centre d’Esports de Muntanya del Pallars (ICEM), que compartiran les poblacions de la Pobla de Segur i la Torre de Capdella.

L'acord de govern fa possible fer front a les despeses econòmiques que es derivin del conveni de col·laboració que subscriurà el Departament d’Educació amb els ajuntaments d’ambdues localitats. L'aportació per part d’Educació es repartirà en dues anualitats: 275.750 euros el 2025 i 275.750 euros el 2026.

Les dos seus estaran situades, en concret, a l'Espai Raier de la Pobla de Segur i a l'antiga caserna de la Guàrdia Civil situada a la Torre de Capdella, a la Vall Fosca. Les obres tindran un pressupost total de 2,1 milions d'euros. D'aquests, i a banda dels 551.500 euros aportats pel Departament d'Educació, 1,1 milions seran assumits per la Diputació de Lleida, 375.000 euros pel consistori poblatà i 177.000 euros pel de la Vall Fosca.

El passat mes de març, el president de la Diputació, Joan Talarn, i els alcaldes pallaresos, Marc Baró i Josep Maria Dalmau, van presentar el conveni de col·laboració entre les tres institucions que regula les inversions necessàries per adequar els dos edificis. Per una banda, al de la Pobla caldrà substituir la coberta, instal·lar una nova caldera i redistribuir els espais interiors; tot plegat per 1,5 milions. A l'edifici de la Torre de Capdella, per altra banda, s'hauran de canviar els sostres interiors i altres millores valorades en 706.000 euros.

Formació en esports de muntanya


Els cicles que s'impartiran al nou Institut Centre d’Esports de Muntanya del Pallars formaran joves en esports d'hivern, barranquisme, salvament, busseig esportiu, escalada i espeleologia, entre altres especialitats. L'Institut Centre d'Esports de Muntanya del Pallars va iniciar les seves activitats docents el curs 2020-2021 amb cicles formatius dins l'Institut de la Pobla de Segur


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació