Diumenge, 28 d'abril de 2024
consell comarcal pallars jussà

El Pallars Jussà vol donar més força al Consell d'Alcaldies en la presa de decisions de la comarca

En el ple del cartipàs celebrat aquest divendres s'ha aprovat la divisió tècnica del consell comarcal en set àrees, repartides entre ERC i PSC

Pallars Digital Tremp | 28 de juliol de 2023 a les 15:59
Imatge del ple del cartipàs del Consell del Jussà celebrat aquest divendres | CCPJ
El Consell Comarcal del Pallars Jussà ha celebrat aquest divendres el ple del cartipàs on s’han aprovat les diferents estructures que permetran el funcionament d’aquest òrgan durant la legislatura 2023-2027. En primer lloc, s’ha informat sobre el nomenament d’Alba Moré, de Candidatura de Progrés-PSC, com a vicepresidenta de l’organisme.

Un dels canvis estructurals més importants respecte a la legislatura anterior, en què les diferents àrees estaven concentrades sota la direcció de dues vicepresidències, ha estat la divisió tècnica del consell en set àrees acordades entre Esquerra Republicana i Candidatura de Progrés, les dues forces que formen el govern comarcal.
 
Durant el ple s’ha designat un referent polític per cadascuna d’aquestes àrees que treballaran directament amb els equips tècnics. Segons el repartiment, fruit de l'acord entre republicans i socialistes, quatre de les àrees les gestionarà ERC i tres Candidatura de Progrés. Les primeres estaran gestionades per Ramon Jordana, Maria Pilar Cases, Josep Oller i Rosa Amorós; mentre que les tres restants recauran en Alba Moré, Marta Moyes i Antoni Toló.

Segons ha indicat el president del consell comarcal, Ramon Jordana, aquesta estructura ha de ser "l'eina per fer del consell una institució propera, transparent i àgil de cara a la ciutadania". Una voluntat que ja va manifestar en el ple d’investidura, i que és l’objectiu principal i compartit amb el nou equip de govern.

 
Jordana també ha insistit en la necessitat que el Consell d’Alcaldies passi a tenir un paper decisiu a l'hora de marcar les línies de treball a escala comarcal, sobretot en aquelles qüestions estratègiques que afecten al global dels municipis.
 
El ple del cartipàs també ha servit per aprovar altres eines de funcionament polític del consell, com el règim de sessions del ple i de la junta de Govern, l’aprovació dels membres de la junta de Portaveus, entre altres.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació